Saffraan rijstpudding
Karlijn Swaen

Saffraan rijstpudding

dinsdag 10 januari 2023
De Perzische keuken is wellicht niet een keuken waar jij vaak uit kookt, maar zeker het proberen waard. Deze keuken is erg divers en kent in elke regio in Iran zijn eigen specialiteiten. In het kookboek 'Parisa's Persian Kitchen' vertelt Parisa Nobakht je alles over deze heerlijke keuken. Iraniërs vieren graag vreugdevolle gebeurtenissen met zoete lekkernijen, zoals met dit toetjesrecept voor een saffraan rijstpudding. Heb jij binnenkort iets te vieren en wil jij een nieuwe keuken ontdekken? Lees hier het recept!

Ingrediënten
voor 8-10 personen
400 g basterdsuiker
200 g basmatirijst
50 g boter
125 ml rozenwater
2 tl saffraan
handje pistachenoten, fijngehakt
snufje kaneel

Bereidingswijze
1. De beste manier om de meeste smaak en kleur uit de saffraan te halen, is door hem te laten trekken. Vermaal hiervoor 2 theelepels saffraan tot een fijn poeder met een vijzel. Voeg 30 ml kokend heet water toe en laat 5 tot 10 minuten weken
2. Week de rijst in een grote pan met kokend water en zet 10 minuten opzij. Giet af en vul opnieuw met 1,5 liter kokend water.
3. Zet de pan op middelhoog vuur en kook de rijst gaar. Dit duurt tussen de 15 en 20 minuten.
4. Gebruik een staafmixer om de rijst volledig te blenden, tot er een dikke pasta ontstaat.
5. Voeg de suiker, boter, rozenwater en saffraan infusie toe en kook nog 10 minuten zodat alle smaken in de rijstpap trekken.
6. Zet het vuur uit. Giet het dessert met een pollepel in kleine serveerschalen en zet de schaaltjes minstens een uur in de koelkast om af te koelen.
7. Serveer met pistachenoten en een snufje kaneel en eventueel Perzische thee.

Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit 'Parisa's Persian Kitchen'? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Parisa's Persian Kitchen
Parisa Nobakht
€29,99 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.