Shakshuka met tomeato burger
Isabel Boerdam

Shakshuka met tomeato burger

zondag 22 april 2018

Shakshuka is een heerlijk gerecht dat voor zowel ontbijt, lunch en diner kan worden gegeten! Dit pittige en smaakvolle eiergerecht met verschillende groenten is extra lekker met de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth. Het recept voor de shakshuka met Tomeato burger vind je hier! Ingrediënten Voor 2 personen 2 &samhoud Tomeato Burgers (Albert Heijn) 4 kleine uien 4 knoflooktenen 1 jalapeño peper olie 200 g spinazie 1 eetrijpe avocado 2 eieren peper evt: (zuurdesum) brood Bereidingswijze 1. Snijd de uien, knoflook en jalapeño peper fijn (verwijder de zaadlijsten of gebruik een 1⁄2 peper als je van minder pittig houdt). Prak de Tomeato Burgers fijn met een vork. 2. Bak in een ovenvaste koekenpan de fijngesneden ui, knoflook en jalapeño peper in wat olie. Heb je geen ovenvaste pan? Gebruik een gewone pan en straks een voorverwarmde ovenschaal. Voeg na 2-3 minuten de verkruimelde Tomeato Burgers toe en bak deze even mee. 3. Voeg de spinazie in porties toe. Als alles geslonken is, zet je het vuur uit. Als je geen ovenvaste pan hebt, schep je nu het mengsel in een voorverwarmde ovenschaal. 4. Snijd een avocado in plakjes en verdeel dit over het spinaziemengsel. Maak twee ondiepe kuiltjes in het midden en breek hierin de eieren. 5. Zet de pan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. 6. Haal de pan uit de oven (pas op: de steel is erg heet!) en verdeel de saus van Chef Moshik over de shakshuka. 7. Breng op smaak met peper en serveer eventueel met (zuurdesem) brood. Eet smakelijk! 

Heb jij dit recept gemaakt?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website of Facebook. We zijn benieuwd!

Het ultieme recept voor een klassieke shakshuka, dat vind je hier!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.