...

Shandong asperges met rijst en ei

door | 13 jul 2023 | Adv, asperges, De Hippe Vegetariër, Recepten, tomaten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Houd jij wel van een beetje pit tijdens deze warme dagen? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou! Probeer eens deze shandong asperges met rijst en ei! Net nu de groene asperges nog in het seizoen zijn, mogen wij dit recept delen uit de maaltijdbox van Ekomenu. Perfect om het aspergeseizoen te eindigen toch! Shandong is een provincie in China, waar ze graag gebruik maken van spicy kruiden. Dit gerecht is daar wereldberoemd met garnalen, maar deze variant met groene asperges lijken ons veel lekkerder! Duik jij met ons mee de keuken in?

 

Ekomenu

Een maaltijdbox die volledig aanpasbaar is op jouw voorkeuren? Dan moet je bij Ekomenu zijn. Met maar liefst 14 verschillende leefstijlmenu’s is er bij Ekomenu voor ieder wat wils. Ook wij maken dankbaar gebruik van deze maaltijdbox en kiezen dan uiteraard voor het vegetarische menu. Een maaltijdbox is voor ons een uitvinding op drukke dagen en wanneer deze dan ook nog volledig biologisch is en enkel producten uit het seizoen gebruikt, worden wij alleen maar blij. Wil jij Ekomenu eens proberen? Profiteer nu van onze speciale aanbieding en gebruik de code 50HVEGA om direct 50% korting te ontvangen op jouw eerste maaltijdbox.

 

Ingrediënten

voor twee personen
2 rode uien, in ringen
2 eieren
1 teentje knoflook, gesnipperd
250 g groene asperges
200 g trostomaten, in blokjes
150 g volkoren basmatirijst
15 g sesamzaadjes
2 el chilivlokken
2 el sesamolie
2 el sojasaus
2 el wijnazijn
3 cm gember, geschild en geraspt
zout en peper

 

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Kook de eieren de laatste 10 minuten mee. Schep de eieren uit het water en spoel koud. Giet daarna het water van de rijst af en zet afgedekt opzij.
2. Was de asperges en snijd 1 cm van de onderkant.
3. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de gember, ui en knoflook 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en de asperges toe en bak nog eens 4-5 minuten mee. Schenk de sojasaus, wijnazijn of mirin en een scheutje water erbij en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Maak af met de chilivlokken, zout, peper en de sesamzaadjes.
4. Pel en halveer de eieren en leg ze bij de shandong asperges in de pan. Serveer samen met de rijst.

TIP: Je kunt ook de eieren roerbakken en door de rijst mengen.

Heb jij dit gerecht geprobeerd? Of heb jij wel eens een maaltijdbox bij Ekomenu besteld? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Shandong asperges met rijst en ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

1 Reactie

  1. Evelien

    Je schrijft wijnazijn of mirin maar dat zijn 2 totaal verschillende producten dan heb je bij wijnazijn een heel andere smaak dan als je mirin gebruikt.
    Verder lijkt mij het een lekker recept.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt