Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: chocolade meringuetaart uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!
Ingrediënten
voor het deeg:
125 g boter, in stukjes gesneden
240 g bloem
50 g poedersuiker
1 ei
3 el water
voor de vulling:
170 g pure chocolade
110 g kristalsuiker
100 g boter
3 eieren, alleen het eigeel
1/2 tl zout
voor de meringue:
3 eiwitten
5 el kristalsuiker
1/2 tl zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de boter, de bloem en de poedersuiker in een kom door elkaar tot een korrelige massa. Voeg het ei en het water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg die 20 minuten in de koelkast.
- Druk het koude deeg uit in een taartvorm en bak de bodem 15-20 minuten in de oven, eventueel met bakpapier met wat rijst of bakparels erop, dan wordt de bodem mooi glad. Laat de taartbodem afkoelen buiten de koelkast.
- Verwarm alle ingrediënten voor de chocoladevulling in een steelpan op een laag vuurtje. Roer het mengsel 10 minuten goed door tot je een stroperige massa hebt. Zet het mengsel even apart tot later gebruik.
- Klop de eiwitten met de suiker en het zout tot er schuimkoppen ontstaan. Giet het chocolademengsel op de voorgebakken bodem en spreid de meringue eroverheen. Zet de taart ongeveer 5 minuten in de oven op 175 °C tot de meringue begint te kleuren.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!
TexMex
Jonas Cramby
Becht Uitgeverij
ISBN: 9789023013891
Prijs: €24,99
0 reacties