Vanille ijs met karamelsaus en kokos
Lieske van der Waals

Vanille ijs met karamelsaus en kokos

zaterdag 14 september 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: vanilleijs met Mexicaanse karamelsaus (dulce de leche) en kokos uit het kookboek TexMex van Jonas Cramby!

Ingrediënten
voor 6-8 personen

voor het vanilleijs:
2 grote eieren
170 g kristalsuiker
2,5 dl melk
5 dl slagroom

voor de karamelsaus:
1 blik (400 g) gecondenseerde melk

extra:
70 g geraspte kokos
grove zoutkorrels, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Maak eerst het vanilleijs. Klop de eieren luchtig en voeg beetje bij beetje de suiker toe, tot de suiker volledig is opgelost. Klop de melk en de slagroom erdoorheen, en doe alles in de ijsmachine. Als je geen ijsmachine hebt, kun je natuurlijk ook gewoon kant-en-klaar ijs gebruiken ;-)

  2. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan en vul die met water tot net onder de deksel. Breng het water aan de kook en laat het 3-4 uur zachtjes doorkoken, afhankelijk van hoe stroperig je de karamelsaus wilt hebben.

  3. Haal het blikje uit de pan en laat het afkoelen. Giet de karamelsaus in een kom en klop goed door om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.

  4. Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan op laag vuur terwijl je de pan regelmatig schud. Haal de kokos uit de pan en leg op een bord.

  5. Schep een bolletje ijs en rol dat door de geroosterde kokos. Giet er wat karamelsaus overheen en strooi als laatste wat grove zoutkorrels over het toetje.


Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

TexMex
Jonas Cramby
Becht Uitgeverij
ISBN: 9789023013891
Prijs: €24,99 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.