Smoothie: tegen verkoudheid en griep
Jessie Kuipers

Smoothie: tegen verkoudheid en griep

vrijdag 07 augustus 2015
Deze smoothie helpt tegen verkoudheid en griep. Een echte detox juice die je lichaam reinigt en alle slechte stoffen verwijderd, dan hoef je niet meer ziek te worden! Een heerlijke combinatie van citroen, knoflook, gember, mierikswortel, appel, peer en honing. Gezond, lekker en effectief!

Wat heb je nodig?
2 citroenen, het sap
1 teen knoflook
1 centimeter verse gember
1 appel met schil
1 peer met schil
1 kop heet water
honing, naar smaak
Optioneel: 2 centimeter mierikswortel

Hoe maak je deze smoothie?
Pel de knoflook. Was alle ingrediënten en snij ze zodat ze in de blender passen. Voeg de honing toe naar smaak en juicen maar!

Waarom is het gezond?
Verkoudheid en griep zijn eigenlijk manieren van je lichaam om zich te reinigen en te ontdoen van de aanwezig gifstoffen. Als je je lichaams reinigingsmechanisme dus stimuleert, hoef je niet ziek te worden! Extra hydratatie en vitamine C helpen hierbij. Deze smoothie zit hier vol mee!

Door gastblogger Jessie Kuipers

Heb jij deze smoothie gemaakt? Vond je hem lekker? Heb je het effect gemerkt? Laat me jouw ervaring weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik ben ontzettend benieuwd!

4 Reacties

Deze smoothie is echt geweldig, ik zoek dit recept al jaren weer terug als ik verkouden wordt en het werkt echt heel goed! Soms kan ik een verkoudheid er zelfs in 1 dag mee in de kiem smoren.

12:20 19 januari 2024

Het zal ongetwijfeld en lekkere en gezonde smoothie zijn, maar griep en verkoudheid manieren om je lichaam te reinigen? Wat een onzin! Het zijn gewoon infectieziekten die worden veroorzaak door een virus en ze hebben niets met het reinigen van je lichaam te maken.

12:20 19 januari 2024

Hi! Ik ben ook je smoothies gaan maken! Lekker en gezond! Vooral gember nieuw voor mij in de smoothie. Ik zweer ook bij echinacea in mijn sapjes. Er bestaat ook drank van, dus heel goed te mixen. Ik vroeg me af wat jouw ervaring ermee is bij griep? Mijn oma gebruikte het al, dus ik ben er mee groot geworden. Groeten en nogmaals dank voor je super recept, Thom

12:20 19 januari 2024

Hi Thom! Een prima keuze om echinacea toe te voegen in je smoothies of sapjes! Je kunt veel dingen toevoegen als je wilt. Bijvoorbeeld powerfoods zoals maca, of een poeder vitamine C, ook kun je een capsule vitamine C openbreken en erdoor doen. Of Catsclaw is een goede toevoeging om je immuunsysteem op te krikken! Zo zie je maar waar de wijsheid van Oma's waardevol zijn!

12:20 19 januari 2024

Ik heb de smoothie gemaakt ik was hartstikke verkouden en grieperig maar ik voel me nu weer helemaal goed heb het drankje 2 dagen achter elkaar gehad.

12:20 19 januari 2024

Wat een geweldig nieuws Rianne! Dank voor je leuke bericht :-)

12:20 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.