...

Hele romanesco met aardappels en ei

door | 9 jan 2019 | Aardappel, aardappel, Snel klaar

Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag een hele romanesco met aardappels en ei.

Ingrediënten
Voor 2 personen
500 g biologische aardappels
3 biologische eieren
400 g biologische romanesco
1 biologische rode ui
50 g biologische kruidenboter
biologische hazelnoten naar smaak
1 el bakolie

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil of was de aardappels, snijd in stukken en kook in 12 minuten gaar. Kook de eieren 8 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en verkruimel met een vork of een ei-snijder.
  2. Breng intussen een grote pan met water aan de kook. Ontdoe de romanesco van het bladgroen en kook deze in zijn geheel in circa 10 minuten beetgaar. Giet het water af – vang een beetje kookvocht op – en houd warm in de pan.
  3. Pel en snipper de rode ui. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode ui lichtbruin. Voeg de gekookte aardappels toe en bak op een laag vuur met de ui mee.
  4. Smelt de kruidenboter in een steelpannetje op een laag vuur en voeg een klein scheutje kookvocht van de romanesco toe zodat je een dunne saus krijgt.
  5. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak de hazelnoten grof. Plaats de romanesco in een mooie schaal en schep de aardappels ernaast. Schenk de gesmolten kruidenboter erover en bestrooi het gerecht met het verkruimeld ei en de hazelnoten.
Tip: Ook heel erg lekker met verse kruiden, zoals peterselie of bieslook.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Hele romanesco met aardappels en ei-mimosa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt