Top 5: veggie cocktailrecepten
Mariëlle van Stek

Top 5: veggie cocktailrecepten

zondag 27 augustus 2017
Om de zomer nog een beetje in ons bol te houden, is op een warme na-zomeravond een cocktail drinken een heel goed idee. Dit is mijn top 5 bijzondere, veggie proof cocktails om thuis te maken en van te genieten!

 

Cocktail: gele biet, gele paprika, salie-wodka, tequila en agave
Onlangs ontmoette ik de Cocktailprofessor in eigen persoon. Wat een ongelofelijke kunstenaar met cocktails en wat een smaakexpert! Want de Cocktailprofessor goochelt met smaken, structuren en combinaties, daar kan niemand tegenop. Daarom vroeg ik hem een speciale hippe vegetarische cocktail voor mij te ontwikkelen. Tadaaa! Een exclusief recept!

 

 

Veggie cocktails
Alcohol, voor mij één van die geneugten van het leven waar ik intens van kan genieten. Een etentje zonder wijn of een feestje zonder een mooi drankje in een sierlijk glas, ik kan het niet missen. Toch weten we allemaal dat alcohol in een vrolijk maar oh zo ongezond product is, in alle opzichten. Daarom vind ik het een uitdaging om als Hippe Vegetariër hier het beste van te maken zonder dat het feestgevoel erop achteruit gaat. Kortom geen Skinny Bitches voor mij, want van alleen soda en vodka word ik natuurlijk niet blij, maar van groentecocktails wel! En laat dat nou bijna net zo mager zijn als die Skinny Bitch… en duizend keer lekkerder! Om blij van te worden.

 

Vegan: ijskoffie, ontbijtshake en kokoscocktailKokosolie, kokosmeel, kokosvlokken, kokosroom, kokoswater, kokosmelk, allemaal producten van de kokosnoot. Geweldig lekkerding uit de natuur boordevol gezondheid en je beste vriend in de keuken. Op de redactie zijn wij enorm fan van kokosmelk, maar niet voor elke dag want stiekem is dat heerlijke drankje een behoorlijke dikmaker. Daarom brengt Provamel een fijn compromis: rijst-kokosnoot-drank. Met deze plantaardige variant op melk kan je de lekkerste vegan creaties maken. Wij gingen aan de slag om je te verrassen met drie dranken: ijskoffie, kokosontbijtshake en onze variant op de feestelijke piña colada.

 

Shrub met tequila, mangoazijn en jalapenopeper
Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Dé nieuwe cocktailtrend van deze zomer! Deze shrub is ontwikkeld door Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, met de bijzondere granaatappelazijn van Oil & Vinegar, de olijfolie & azijn expert van Nederland. In Mexico noemen ze tequila het elixer van de goden. Giet dit in een koud glas gevuld met ijsklontjes, voeg daar de zoetfruitige smaak van mango-pulpazijn aan toe en je weet niet wat je proeft!

 

Shrub met wodka, kokoswater, passievruchtazijn en ananassiroop
Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Dé nieuwe cocktailtrend van deze zomer! Deze shrub is ontwikkeld door Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, met de bijzondere passievruchtazijn van Oil & Vinegar, de olijfolie & azijn expert van Nederland. Zomerser kunnen we ze niet maken: deze cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka  en ananassiroop geeft het echte tropische vakantiegevoel!

 

Wat is jouw favoriete veggie cocktail? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.