Een kerstdiner zonder dessert is natuurlijk geen complete avond. Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert om jouw diner af te sluiten? Probeer dan eens dit recept voor witte chocolademousse met champagne. Dit fantastische recept brengt een vleugje elegantie in je feestelijke maaltijd. Eigenlijk hadden wij dit recept gemaakt voor Valentijnsdag, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij je geliefden met kerst niet kunt verrassen met dit dessert. Laat je verrassen door de zachtheid van witte chocolademousse, subtiel verheven met de sprankelende smaak van champagne. Lees verder voor het volledige recept en betover je gasten deze kerst.
Waarom eten we vaak zoet aan het eind van een diner? Het concept van een speciaal dessert voor kerst komt uit eeuwenoude culturele tradities en de destijds beschikbare ingrediënten. In de middeleeuwen waren zoete en hartige gerechten tijdens de kersttijd een manier om rijkdom te tonen. Vaak werden zeldzame en dure ingrediënten gebruikt om indruk te maken op gasten. Tijdens de 17e en 18e eeuw werden zoete lekkernijen en desserts vaak geserveerd als afsluiting van de uitgebreide maaltijden, waaronder tijdens kerstvieringen.
Tegenwoordig is het kerstdessert een traditie die wereldwijd wordt gevierd, elk met zijn eigen regionale tradities en favoriete smaken. Of het nu gaat om een rijke pudding, een luchtige taart, of een decadente mousse zoals onderstaand recept, het kerstdessert blijft een perfecte manier om de avond samen en feestelijk af te sluiten!
Kerstdessert
Waarom eten we vaak zoet aan het eind van een diner? Het concept van een speciaal dessert voor kerst komt uit eeuwenoude culturele tradities en de destijds beschikbare ingrediënten. In de middeleeuwen waren zoete en hartige gerechten tijdens de kersttijd een manier om rijkdom te tonen. Vaak werden zeldzame en dure ingrediënten gebruikt om indruk te maken op gasten. Tijdens de 17e en 18e eeuw werden zoete lekkernijen en desserts vaak geserveerd als afsluiting van de uitgebreide maaltijden, waaronder tijdens kerstvieringen.
Tegenwoordig is het kerstdessert een traditie die wereldwijd wordt gevierd, elk met zijn eigen regionale tradities en favoriete smaken. Of het nu gaat om een rijke pudding, een luchtige taart, of een decadente mousse zoals onderstaand recept, het kerstdessert blijft een perfecte manier om de avond samen en feestelijk af te sluiten!
Zoet
- 08 February 2023
Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache
Dit zoete dessert is de perfecte afsluiter van een dinertje voor één, twee of voor een groep
- Leonie Koker
Ga jij dit kerstdessert proberen? Of heb je een ander lievelingsnagerecht? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn erg benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.