Iedereen heeft wel eens zin in een lekker gebakje voor bij de koffie of thee, en deze zijn vaak toch net lekkerder als je ze zelf maakt. Een crunchy bodem, lekkere amandelvulling, luchtige banketbakkersroom én aardbeien: what’s not to like? Deze slofjes uit het nieuwe kookboek ‘Bakken met Fatima‘ zijn echte showstoppers op tafel. Tip: erg leuk voor bij een zelfgeorganiseerde high-tea.
Ingrediënten
voor 10 stuks
1 ei
1 zakje (à 16 g) bakpoeder
1 portie mascarponeroom
280 g bloem
200 g amandelspijs
200 g aardbeien
180 g (plantaardige) roomboter
130 g witte basterdsuiker
1/4 theelepel zout
Bakgereedschap
10 mini-sloffenringen
elektrische handmixer
spuitzak
spuitmondje Wilton 1M
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Meng in een kom de roomboter, basterdsuiker, het zout, de bloem en bakpoeder door elkaar.
3. Roer het ei los en voeg de helft ervan toe aan de kom. Kneed de ingrediënten tot een mooi zacht deeg.
4. Druk het deeg plat, pak het in met plasticfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.
5. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dunne plak van 6-7 millimeter. Steek met de mini-sloffenring de bodems uit het deeg en leg ze met de sloffenring eromheen op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Kneed de amandelspijs met de hand zacht en voeg het overige eimengsel erbij en kneed het weer goed door.
7. Doe de amandelspijs in een spuitzak zonder spuitmondje en spuit de amandelspijs over de bodems.
8. Zorg ervoor dat je de spijs iets van de randen afhoudt, zodat het tijdens het bakken niet uitloopt.
9. Bak de slofjes in het midden van de oven in 20-22 minuten goudbruin en gaar.
10. Verwijder nadat je de sloffenbodems uit de oven hebt gehaald de
vormpjes en laat ze volledig afkoelen.
11. Maak de mascarponeroom klaar volgens het recept op bladzijde 22. Doe
de mascarponeroom in een spuitzak met spuitmond en spuit de room op
alle slofjes.
12. Decoreer de slofjes met plakjes aardbei of ander vers fruit naar keuze en
serveer op kamertemperatuur.
Ben jij benieuwd geworden naar ‘Bakken met Fatima’? En ga jij dit recept maken? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Bakken met Fatima
Fatima El Irari
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464042238
€23,99
Leuk recept, makkelijk om te zetten naar veganistisch met plantaardige room of beetje custardpudding obv plantaardige melk.
Maar waarom eind oktober aardbeien ipv seizoensfruit? Een hippe vegetarier kan ook duurzaam zijn.
En nee, het hoeft niet orthodox. Maar bied dan dit recept met seizoensfruit en de variant aardbei erbij.
Weet je ook een koemelk vrije variant, of veganistische?