...

Superfood: Bijenpollen + recept

door | 29 nov 2014 | Glutenvrij, Raw Food, Recepten, Smoothie, Superfood, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Superfoods zijn al enkele maanden helemaal ‘hot’ omdat ze bijzonder veel voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Welke soorten zijn er eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond? Deze week alles over bijenpollen.

Nectar en enzymen
Bijenpollen schijnen één van de beste superfood producten te zijn. Dit komt omdat ze vrijwel alle essentiële voedingsstoffen bevatten: een lading vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen, antioxidanten, vetzuren en aminozuren. Bijenpollen worden gevormd uit stuifmeel dat wordt verzameld door bijen. Tijdens het maken van de korreltjes voegen de bijen nectar en een aantal belangrijke enzymen toe die menselijke allergieën zoals hooikoorts verminderen en zelfs schijnen te kunnen voorkomen.

Eiwit, vitaminen en mineralen
Bijenpollen bevatten zo goed als alle essentiële voedingsstoffen waardoor ze goed zijn voor je gehele lichaam. Zo’n 30% van de bijenpol bestaat uit complete eiwitten waardoor je ondermeer goed beschermd bent tegen snaaibuien. Daarnaast zitten bijenpollen vol met antioxidanten en zijn ze rijk aan vitaminen en mineralen: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E, K en ijzer, barium, boor, calcium, koper, goud, jodium, magnesium, fosfor, kalium, selenium, silicium, zwavel, natrium, zink, molybdeen en mangaan. Een hele rits dus! Dit maakt dat bijenpollen volgens de theorie zonder twijfel als één van de beste superfood producten kunnen worden beschouwd.

Diervriendelijk
Ook niet onbelangrijk: bijenpollen worden op een diervriendelijke manier afgenomen van bijen, waarbij een apparaat bij de ingang van de korf een gedeelte van de pollen verzamelt. Ruim 50% blijft bewaard voor de bijen die de pollen zelf ook nodig hebben.

Recept: bijenpollen-smoothie
Deze superfood smoothie vind ik zelf heel erg lekker en is bovendien goed voor je hele lichaam. Een energiebommetje vol antioxidanten, vezels en vitaminen!

Ingrediënten
150 ml amandelmelk
1 banaan
handje blauw of rood fruit (blauwe bessen, frambozen, bramen, etc)
1 eetlepel bijenpollen
2 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel chiazaad

Bereiden
Meng alle ingrediënten, behalve het chiazaad, voeg desgewenst ijsblokjes toe en blenden maar! Roer als de laatste het chiazaad door de smoothie.

In samenwerking met Superyoga.nl

q_NBnjxFOver Superyoga.nl
Superyoga.nl in een mooie, intieme webshop gericht op gezondheid en kwaliteit. Volgens Superyoga.nl is gezonde voeding de grondlegging van geluk en gezondheid en draagt yoga bij aan een leven zonder stress. Superyoga.nl verkoopt allerlei yoga attributen, superfoods en eiwitrijke producten om bij te dragen aan jouw kwaliteit van leven en eten. De dienstverlening is zorgvuldig, de kennis van de producten volledig en de kwaliteit hoog. Kijk rond en oordeel zelf!

Summary
recipe image
Recipe Name
Superfood: Bijenpollen + recept
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt