Van dit recept word ik echt gelukkig! Eigenlijk is dit een soort Indiase dahl, maar dan de Nederlandse versie én super snel een eenvoudig te maken. De perfecte combinatie van linzen, wortel, tomaat, kokosmelk en Indiase specerijen zoals kurkuma, koriander, komijn, fenegriek, kaneel, gember en kardamom. Ideaal voor op een koude dag!
Wat heb je nodig?
1 zakje MAGGI Dagje Geen Vlees Indiase Linzencurry
1 ui gesnipperd
300 gram wortel , geschild en in blokjes
2 tomaat, in blokjes
1 blik kokosmelk light (400 ml)
350 milliliter water
200 gram linzen
4 takjes verse koriander, grofgehakt
Hoe maak je deze Indiase dahl-variatie?
Stap 1: Verhit de olie in een kookpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de kruidenmix toe en roer kort door tot de kruiden gaan geuren.
Stap 2: Voeg de wortelen en tomaten toe en bak kort mee.
Stap 3: Roer de linzen door het mengsel en schenk het water en de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot de linzen zacht zijn.
Stap 4: Pureer de soep egaal. Garneer voor het serveren eventueel met wat koriander.
PS. Dit is een recept uit de MAGGI Dagje Geen Vlees lijn. Dit zijn vegetarische recepten, die ook vleeseters van hun vooroordeel af moeten helpen 🙂 Snel dus, gemakkelijk, lekker vullend en gewoon ongelofelijk lekker. Probeer er meer!
PPS. Benieuwd waarom er een zakje specerijenmix in dit gerecht gaat? Ik schreef hier dit artikel over: mijn mening over koken met pakjes en zakjes.
Heb jij dit Dagje Geen Vlees recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter met #dagjegeenvlees! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Dagje Geen Vlees producten zijn niet meer te koop. Ze zijn uit het assortiment. Jammer…
Eigenlijk zou dit recept aangepast moeten worden of worden verwijderd.
Hoi Walraven, ik snap je punt! Wij zijn druk bezig om de recepten op te frissen en een alternatief te vinden voor de kruidenmix. Wordt vervolgt!
Het leek me een lekker recept, maar al bij het 1e ingrediënt haakte ik af. De pakjes van de grote voedingsmiddelen-fabrikanten (Maggi, Nestlé, Unilever) staan bol van het zout en de overige zaken zijn beslist niet meer “natuurlijk” te noemen. Gedroogd, vermalen…. Stel toch zelf je kruidenmengsel samen. Dat is beter en goedkoper. Of wordt je blog gesponsored…? Ik denk van wel. Maar dan ben je naar mijn mening niet hip, maar een gewone commercieslaaf.
Hoi Els, ik begrijp je reactie volledig! Gelukkig zijn wij vanaf de start betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit product en de bijbehorende recepten. Dus het is volledig De Hippe Vegetariër-proof 🙂 We zijn inderdaad betaald voor het samenwerkingstraject met Maggi waarin wij als adviseur en receptontwikkelaar hierbij betrokken waren, met als doel een product op de markt te brengen dat de Dagje Geen Vlees voor een brede doelgroep leuker en gemakkelijker maakt. Dat vind ik de mooiste missie die er is, als meer mensen een beetje minder vlees eten maken we echt een verschil samen. Tot slot wat betreft het te veel zout en de E-nummers: daar is geen sprake van. Proef en geloof 🙂 En alle respect natuurlijk als jij ervoor kiest wel alle kruiden zelf te mixen, maar dat lukt helaas niet iedereen, dus voor die groep is dit product bedoeld. Dank voor je feedback! Groetjes, Isabel