...

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

door | 29 nov 2022 | bloemkool, De Hippe Vegetariër, kikkererwten, Recepten, spinazie, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Deze aromatische Thaise gele curry komt uit ons kookboek de ‘Vegabijbel’ en zit boordevol groenten en barst van de smaken. Zet deze curry binnen een handomdraai op tafel door je favoriete gele curry pasta te gebruiken. Serveer deze heerlijke gele curry met rijst, garneer met koriander en geniet!

 

Ingrediënten Thaise gele curry

voor 4 personen
1 bloemkool
400 g spinazie
200 g kikkererwten, gekookt
200 g tempé, in blokjes
2 el gele currypasta
400 ml kokosmelk

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart.
  2. Verhit wat olie in een wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.
  3. Verhit intussen wat olie in een koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de Thaise gele curry en serveer.

Tip! Gooi de bloemkoolbladeren niet weg, maar gebruik deze in een recept zoals deze geroosterde bloemkoolsalade.

Heb jij dit recpet voor een Thaise gele curry gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept uit de ‘Vegabijbel‘? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Vegabijbel
Bol.com | Libris
Isabel Boerdam
€33,99 | Carrera

vega bijbel

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Leonie Koker

Leonie Koker

Léonie eet, kookt en bakt zich suf. Gelukkig is dit samen met schrijven over eten, een van haar van haar favoriete bezigheden! Ook is ze altijd op zoek naar de leukste, lekkerste restaurants en is ze altijd wel te paaien voor een hapje (en een drankje ;-))Een foodie in hart en nieren dus!
Leonie Koker

Latest posts by Leonie Koker (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt