Koken met thee, dat is niet het eerste waar je aan denkt. Maar waarom eigenlijk niet? Vervang de bouillon een keer met thee en experimenteer er op los. Zo zet je in een handomdraai je favoriete soep op tafel, maar dan met een twist. Wij gingen de uitdaging aan en maakten tomatensoep met Smoky Tarry Lapsang Souchong thee van Evans & Watson. Benieuwd hoe dat smaakte? Met dit recept kun je het zelf proberen!
Wat heb je nodig?
Voor 3 personen
5 theelepels losse Smoky Tarry Lapsang Souchong thee
800 ml water
3 eetlepels arachideolie
1 ui, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 eetlepel paprikapoeder
400 g tomatenblokjes
3 theelepels verse rozemarijn, gesneden
Optioneel: 4 eetlepels crème fraîche
Hoe maak je het?
- Breng het water aan de kook in een ruime pan. Schep de losse thee in een theefilter en laat deze, terwijl het vuur laag staat, 5 minuten trekken in het kokende water.
- Bak intussen de ui, paprika en paprikapoeder 5 minuten tot het geurt.
- Verwijder het theefilter uit het kokende water en je bouillon is klaar! Voeg hier het paprikamengsel en de tomatenblokjes aan toe. Breng het geheel aan de kook.
- Wanneer de soep kookt, voeg je de rozemarijn toe en kook je het geheel 20 minuten op laag vuur. Pureer de soep.
- Serveer direct en garneer eventueel met crème fraîche.
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je wel eens met thee gekookt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
het is ongelooflijk hoe mensen vaak en overal rozemarijn gebruiken ….zooitje …
In zeer veel landen die plantje gebruiken ze slechts bij bruiloften en begrafenissen …