Top 5: zoete raw recepten
Lieske van der Waals

Top 5: zoete raw recepten

zondag 24 juli 2016
Een eetpatroon vinden dat bij jou past. Dat is het allerbelangrijkste als je lekker in je vel wilt zitten en fit en en energiek door het leven wilt gaan. Raw Food is een uit Amerika overgewaaid eetpatroon waarbij je alleen maar ‘levend voedsel’ eet. Dit is eten rechtstreeks van moeder natuur, biologisch, zonder al te veel toevoegingen of aanpassingen en niet boven de 42 graden verhit. Om je te inspireren zetten we alvast vijf recepten op een rijtje waarmee je zelf aan de slag kunt.

Limoen-avocado taartjes
Deze rauwe limoen-avocado taartjes met vegan koffie-ijs van Professor Grunschnabel op basis van kokosmelk zijn een feestje op zich. Leuk voor tussendoor, voor een gelegenheid of op een mooi diner mee af te sluiten.

 

 

 

Overnight oats met chia, mango en blauwe bessen
Met dit zomerse weer is het natuurlijk heerlijk om in het zonnetje te genieten van een licht maar smaakvol ontbijt. Deze overnight oats (waar je overig oneindig om kan variëren met ander lekker fruit erin) mag niet ontbreken op je ontbijttafel! Super snel gemaakt de avond van te voren, waardoor het ook een ideale quick start is van jouw werkdag of work-out!

 

 

 

Bananenijs
Bananenijs, ook wel bekend als banana nice cream, is ijs op basis van bevroren bananen (healthy!) waarmee je qua smaakcombinaties en toppings eindeloos kunt variëren. Super gemakkelijk zelf te maken. We helpen je op weg met onze favoriete smaken!


 

 

 

Mini limoen-pistache cheesecakes
Cheesecake. Eigenlijk is het woord cheesecake niet helemaal op zijn plaats in dit recept omdat de roomkaas namelijk ontbreekt. Dit recept is helemaal vegan en raw. Net even iets anders dan je misschien gewend bent, maar wel heel erg lekker fris en zoet tegelijkertijd. Heerlijke combi van limoen en kokos. Snel proberen dus dit no bake recept dat je kan maken zonder oven!

 

 

Vegan limoen mouse met granaatappel
De grootste uitdaging is om een zoete traktatie te maken die gezond is. Met deze limoenmousse met granaatappel zit je helemaal goed! De ‘mousse’ is namelijk een mengsel van avocado, dadels en limoen. Geen suiker, boter, room of olie dus. Probeer dit! Mijn gasten konden het niet raden. Gezond én lekker. Een toetje op zijn best.

 

 

 

Heb jij één of meer van deze recepten wel eens gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw ervaring via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

1 Reacties

Mmm... de limoen-avocado taartjes zien er heerlijk uit! Maar eigenlijk gaat er niets boven het bananenijs, als je het mij vraagt! ^^

12:13 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.