Aubergine is ook zo'n klassieke groente, die je in zoveel gerechten kunt gebruiken. Vaak gebruik ik hem door de pasta, maar je kunt hem ook als ster van het gerecht serveren. Ken je de aubergine met miso glazuur al? Of de geroosterde aubergine met yoghurt a la Ottolenghi, of parmigiana di melanze? Lees hier mijn top 5 favoriete gerechten met aubergine!
Recepten
- 29 June 2019
Barbecue: aubergine met miso glazuur
De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin
- Lieske van der Waals
Kookboeken
- 24 October 2018
Simpel van Ottolenghi: geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie
Yotam Ottolenghi
- Mariëlle van Stek
Recepten
- 29 August 2018
Libanese keuken: gevulde aubergine met bulghur, walnoten en munt
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens
- Mariëlle van Stek
Recepten
- 03 August 2025
Italiaanse melanzane alla parmigiana
Ontdek deze lichte én smaakvolle variant op de klassieke lasagne: Melanzane alla Parmigiana
- Redactie
Recepten
- 08 April 2017
Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine
Verse pasta met een rokerige touch van onze vrienden van ZTRDG: simpel en té lekker om niet even te maken
- ZTRDG
Wat is jouw favoriete gerecht met aubergine? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.