...

Top 5: Vegetarische budget recepten!

door | 17 apr 2016 | Budget, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Wanneer je als vegetariër alles biologisch koopt, experimenteert met bijzondere granen, veel noten en superfoods, dan kan vegetarisch eten best wel duur zijn. Toch is dat nergens voor nodig en kan je ook heerlijk vegetarisch eten met een klein budget van maximaal 2,50 euro per persoon. Kijk maar wat een heerlijke en betaalbare top 5!

Pompoen-risotto
Dit is een heerlijke, herfstige pompoen-risotto voor 4 personen met een totaalprijs van 5 euro. November is een hele goede pompoenenmaand en dus ook het perfecte moment om je pompoen biologisch te kopen. Maak er een dagje uit van en haal hem van de boer op het land! Of van de boerenmarkt… met als afsluiting deze prachtige kleurrijke risotto.

 

 

Mediterrane pasta
Dit is een heel smaakvol pastarecept voor 4 personen met een totaalprijs van 3 euro (met dank aan mijn voorraadkast en mijn basilicumplant). Hij is lekker pittig voor in de winter, goed vullend en tegelijk heel gezond dankzij de verschillende soorten groenten en de volkorenpasta.

 

 

 

Gevulde paprika met couscous
Couscous is een graanproduct dat al honderden jaren bestaat en afkomstig is uit Noord-Afrika. Het staat de laatste jaren steeds vaker op het menu in Nederland. Je kan er heerlijke gerechten mee maken, het is kost weinig bereidingstijd en is bovendien een heel goedkoop en gezond product: afhankelijk van je supermarkt ongeveer 1,50 voor 500 gram. Couscous is zo klaar en je kan er hele leuke dingen mee doen zoals een paprika vullen. Ziet er meteen fantastisch uit!

 

 

Geroosterde spruitjes met kastanjes
Terwijl veel mensen fan zijn van bijzondere en inheemse superfoods, vergeet iedereen dat we ook geweldige superfoods hebben van eigen bodem. Deze zijn gezond, goed voor onze economie en een stuk beter voor het milieu én je portemonnee: spruitjes, spinazie, broccoli, lijnzaad, boerenkool, knoflook en ui zijn minstens net zo rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en haal je voor een prikkie met de fiets om de hoek. Dat is pas super en ook nog eens super lekker in deze combinatie met spruiten, kastanjes en hüttenkäse.

 

 

Hartige taart met witlof
Witlof is in de wintermaanden helemaal in het seizoen en een perfecte groente om een lekkere, hartige taart mee te maken in combinatie met geitenkaas en walnoten. Echt comfy food! Deze hartige taart is voor 4 personen met een totaalprijs van 7 euro en een plaatje om te zien.

 

 

 

Heb jij een recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Vegetarische budget recepten!
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 30 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

2 Reacties

 1. Kailyn Cabral dos reis

  Valt weer mee hoor is wel lekker maar ik ben niet vegetarisch of iets maar het ziet er wel lekker uit hoor dankjewel voor de aankomst van deze app

  Antwoord
  • Mariëlle van Stek

   Hi Kailyn, recepten zonder vlees zijn natuurlijk voor iedereen, niet alleen voor vegetariërs 🙂 Leuk om te horen dat je het er lekker uit vindt zien! Groetjes, Mariëlle

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt