Het internet staat er vol mee: freakshakes. Je vindt de vrolijke milkshakes in alle soorten en maten en met de gekste toppings die je maar kunt bedenken. Donuts, koekjes, chocolade, marshmallows, snoepjes en een flinke dot slagroom: het is allemaal al gedaan. Hartstikke leuk, maar super ongezond natuurlijk. Afgelopen weken deelden we het recept van een roze & groene freakshake. Dankzij de kokos-slagroom zijn de shakes gezond en vegan!
Wat heb je nodig voor de shakes?
Voor de roze shake:
- 1 bevroren banaan
- 300 milliliter sojamelk
- een handje bevroren frambozen
Mogelijke toppings:
- 50 gram extra pure chocolade
- 1 rode appel
- frambozen
- aardbeien
- blauwe bessen
- kersen
- verse munt
- raw cacao nibs
- gedroogde cranberries
Voor de groene shake:
- 1 bevroren banaan
- 300 milliliter sojamelk
- een flinke hand verse spinazie
Mogelijke toppings:
- 50 gram extra pure chocolade
- 1 groene appel
- kiwi
- verse munt
- pistache noten
- raw cacao nibs
Voor de kokosslagroom:
- 1 blikje volvette kokosmelk
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanillepoeder of vanille extract
Hoe maak je deze freakshakes?
Zet een blikje volvette kokosmelk voor een nachtje achterin de koelkast. Zo verhardt de kokosmelk en scheidt het zich van het kokoswater. Het is belangrijk dat je volvette kokosmelk gebruikt, want een lichtere zal niet verharden. Schudt het blikje niet wanneer je het uit de koelkast haalt. Maak het blikje open, schep de harde kokosmelk eruit en mix dit met de vanille en de kokosbloesemsuiker voor zo’n 3-5 minuten. Het kokoswater dat achterblijft in het blikje, kun je gebruiken voor een smoothie of voor een van de shakes!
Om de de chocoladedruppels aan de binnenkant te krijgen, smelt je 50 gram extra pure chocolade in een bakje boven kokend water. Vervolgens giet je kleine beetjes met een theelepel in je glas, zodat het naar beneden druipt. Plaats dit voor een paar minuten in de koelkast om te harden.
Voor de shakes mix je de ingrediënten samen in een blender. Je kunt meer of minder sojamelk toevoegen om de gewenste dikte te krijgen. Giet dit in je glas, vul aan met de kokosslagroom en plaats er een schijfje appel op. Zorg er wel voor dat je een gat in de appel hebt gemaakt, zodat er later rietjes doorheen kunnen. Smeer nog wat kokosslagroom op de appelschijf en strooi hier je favoriete toppings overheen.
Ga je liever voor een andere kleur freakshake? Geel maak je bijvoorbeeld met een half theelepeltje kurkuma en mango, paars krijg je van bevroren blauwe bessen en bruin maak je met een eetlepel cacaopoeder!
Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties