Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloenpizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast drie suggesties: pizza met munt en bosvruchten, pizza met nectarine en pistache of pizza met chocolade en sinaasappel! Hier vind je alle drie de recepten op een rijtje.
Wat heb je nodig voor de pizza’s?
Voor de bodem:
- 1 watermeloen
- kokosyoghurt
Voor de bosvruchten/munt-pizza:
- een handje blauwe bessen
- een handje frambozen
- een handje bramen
- 2 grote aardbeien
- een handje verse munt
Voor de nectarine/pistache-pizza:
- 2 nectarines
- een handje pistachenoten
Voor de sinaasappel/chocolade-pizza:
1 grote sinaasappel
- 50 gram pure chocolade
- Optioneel: raw cacao nibs
Hoe maak je de pizza?
Snijd de watermeloen in plakken van 2-3 centimeter dik. Snijd deze vervolgens in driehoeken en smeer hier een dikke laag kokosyoghurt overheen. Beleg met je favoriete toppings en geniet!
Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties