...

TRENDING: Vegan sushi met pastinaakrijst en pompoen

door | 12 feb 2018 | Food Trend, pastinaak, pompoen, Recepten, Sushi, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

De wintergroenten liggen weer volop in de schappen. Omdat ik daar maar al te graag mee aan de slag gaan: het recept van deze sushi met een winterse twist!

Wat heb je nodig?

  • 2 nori vellen
  • 1 pastinaak
  • 1 eetlepel tahini
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 200 gram pompoen, geschild en in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een halve courgette, in reepjes
  • 6 blaadjes verse salie

Hoe maak je deze vegan sushi? 
Rooster de pompoenblokjes met de olijfolie in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 tot 30 minuten of tot de stukjes zacht zijn. Pureer deze vervolgens tot een glad mengsel.

Snij de pastinaak in blokjes en voeg deze toe aan een keukenmachine. Pulse een aantal keer, maar zorg ervoor dat het nog niet de structuur van rijst heeft. Voeg nu de tahini, rijstazijn en sojasaus toe en mix de pastinaak tot er een soort rijst ontstaat.

Leg een nori vel op een rolmatje en beleg deze voor driekwart met de pastinaakrijst. Spreid wat pompoen over de pastinaakrijst en leg hier wat courgette en verse salie op. Rol de sushi met behulp van het rolmatje. Hou de vulling binnen met je vingers. Snijd de sushi in stukjes en serveer deze met sojasaus.

Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
TRENDING: Vegan sushi met pastinaakrijst en pompoen
Article Name
TRENDING: Vegan sushi met pastinaakrijst en pompoen
Description
De wintergroenten liggen weer volop in de schappen. Omdat ik daar maar al te graag mee aan de slag gaan: het recept van deze sushi met een winterse twist!
Author
Miriam Groot
Volg Miriam

Miriam Groot

Gastblogger at De Hippe Vegetariër
Jarenlang schrijft en kookt Miriam als gastblogger voor De Hippe Vegetariër. Op haar eigen platform The Veggie Reporter deelt ze over vegan eten, duurzaamheid, seksualiteit en leven met één hand. Ze barst van de ontbijttips (en draagt de titel Wereldkampioen Havermout 2021), maar ook voor de lunch en het avondeten weet ze altijd wel iets creatiefs in elkaar te flansen.
Miriam Groot
Volg Miriam

Latest posts by Miriam Groot (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt