...

Ube: paarse zoete aardappel ijs

door | 3 jul 2018 | Food Trend, Recepten, Wereldkeuken, Zoet, zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

We hebben weer een nieuwe trend gespot! Ken je ube (spreek uit als oo-bae) al? Deze paarse wortel is niet alleen mooi om te zien, hij smaakt ook nog eens erg lekker. In Azië en Amerika wordt de wortel al veel gegeten, maar in Nederland is ‘ie nog niet zo bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Wat is ube?
Ube wordt ook wel de paarse zoete aardappel genoemd. Het heeft namelijk de vorm van een zoete aardappel, maar dan met een intens paarse kleur. Allemaal puur natuur! De smaak is licht zoet en een beetje hartig, maar volgens kenners ligt de smaak tussen pistache, witte chocolade, vanille en kokos. Het wordt daarom ook vooral in zoete gerechten verwerkt. Je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken, die ook nog eens prachtig kleurrijk zijn! Ube kun je vinden bij Aziatische winkels en sommige supermarkten. 

Ube ijs
Met een ijsmachine kun je van ube prachtig paars ijs maken. Leuk om je gasten mee te verrassen. Ube ijs heeft de kleur van bosbessenijs, maar smaakt vooral lekker fris. Probeer het eens!

Ingrediënten
225 gram ube
400 ml kokosmelk
240 ml biologische crème fraîche
4 eetlepels rauwe honing (optioneel)
Snufje grof gemalen zeezout

Bereiding

  1. Schil de ube en snijd deze in stukken. Breng de ube in een pan met water aan de kook en laat doorkoken totdat de ube zacht is.
  2. Laat de ube afkoelen voordat je deze verder gaat verwerken.
  3. Voeg de kokosmelk, crème fraîche, rauwe honing en zeezout toe en mix alles met een blender tot een glad geheel.
  4. Volg verder de aanwijzingen van je ijsmachine.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van het paarse zoete aardappel ijs door Nancy Kennedy. Je downloadt de foto hier.

Summary
Ube: paarse zoete aardappel ijs
Article Name
Ube: paarse zoete aardappel ijs
Description
Ken je ube (spreek uit als oo-bae) al? Deze paarse wortel is niet alleen mooi om te zien, hij smaakt ook nog eens erg lekker. In Azië en Amerika wordt de wortel al veel gegeten, maar in Nederland is 'ie nog niet zo bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt