Vegetarisch, lekker én goedkoop? Het kan! Vandaag maken we een all-time favorite gerecht: pizza! Maar dan wel een hele bijzondere variant. Probeer eens deze pizza met erwten hummus, gegrilde paprika en feta! Jammie!
Ingrediënten
voor 2 pizza’s
1 Koopmans mix voor pizzabodem
250 ml water
2 el olijfolie
doperwten hummus
1 teentje knoflook
250 g doperwten (diepvries)
1 el tahin
1 el olijfolie
1 tl peterselie
0,5 tl komijnpoeder
sap van 1 citroen
zout en peper
toppings
1,5 paprika (in kleuren naar wens)
60 g feta
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Beleg twee bakplaten met bakpapier.
2. Kook de doperwten in ruim water in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de erwtjes af en spoel na met koud water.
3. Doe de erwten in een blender. Voeg de tahin, citroensap, olie, knoflook, komijn en peterselie toe en pureer het geheel tot een gladde massa. Voeg eventueel een eetlepel water toe om de spread iets dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper.
4. Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 250 milliliter water en 2 eetlepels olijfolie toe. Mix het geheel met een mixer tot een soepel deeg en kneed daarna het deeg met de handen goed door. Verdeel het deeg in twee bollen. Leg een bol in het midden van elke bakplaat, bestrooi het deeg met bloem en druk of rol het deeg uit ter grootte van de bakplaat. Vorm een opstaand randje en bestrijk dit met olie. Prik met een vork gaten in de bodem.
5. Smeer allebei de pizza’s in met 2 eetlepels hummus.
6. Snijd de paprika’s in blokjes en beleg hier de pizza’s mee. Verkruimel tot slot de feta over de pizza’s en schuif ze in de oven. Bak de pizza’s in ongeveer 30 minuten gaar.
Hoe duurzaam is dit recept? Lees het hieronder of bezoek de site: FoodFootprint
Klimaatimpact (CO2): 0,58 kg per persoon
Beoordeling: Dit is een duurzaam recept: de CO2 impact van dit recept is 76% lager dan de impact van een gemiddelde warme maaltijd in Nederland.
Water: 57,59 liter
Land: 0,62 m2*jaar
Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat is jouw favoriete pizza? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
0 reacties