...

VEGA Kerstmenu: bieten bourguignon met kastanjechampignons en wortel

door | 12 dec 2019 | Feestdagen, Recepten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om na te denken over het kerstmenu! Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een compleet vegetarisch 5-gangen kerstmenu (afgestemd op vier personen). Vandaag het hoofdgerecht: bieten bourguignon met kastanjechampignons en wortel!

Ingrediënten
4 personen
400 gram gedroogde Puy linzen
10 pareluitjes
500 gram kleine rauwe bietjes (geschild en in vieren gesneden)
6 wortels (grofgesneden)
350 gram kastanjechampignons (in plakjes gesneden)
1 ui (grofgesneden)
4 teentjes knoflook (geperst)
500 ml groentebouillon
250 ml rode wijn
3 blaadjes laurier
2 takjes tijm
2 el tomatenpuree
2 tl maïzena, opgelost in twee el water
olijfolie
zout en peper

Voor de garnering
takjes tijm, alleen de blaadjes

 Bereidingswijze

  1. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem of een gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en fruit enkele minuten tot ze zacht zijn geworden. Voeg de bietjes, wortels, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan en roer het geheel af en toe door. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Roer de tomatenpuree, rode wijn en groentebouillon door de groenten en breng het geheel aan de kook. Gaar het geheel 20 minuten op laag vuur.
  3. Spoel ondertussen de linzen af onder de koude kraan. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de linzen toe aan de pan. Gaar de linzen 15-20 minuten op middelhoog vuur. Voeg een snufje zout toe aan de pan wanneer de linzen bijna gaar zijn. Giet wanneer de linzen gaar zijn eventueel overtollig water af, leg de deksel op de pan en zet de linzen apart.
  4. Proef het stoofpotje en voeg eventueel extra wijn, bouillon of kruiden toe naar smaak. Voeg het maïzena mengsel toe aan de pan en roer dit zachtjes door tot de vloeistof iets bindt.
  5. Voeg de paddestoelen en uitjes toe aan de pan en laat deze 10 minuten mee pruttelen op laag vuur.
  6. Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de pan voor je de biet bourguignon opdient. Verdeel de biet bourguignon over vier diepe borden samen met de linzen en garneer met verse tijm.

Ga jij dit gerecht maken deze Kerst? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd en hopen mooie kerstfoto’s te ontvangen

Summary
recipe image
Recipe Name
VEGA Kerstmenu: bieten bourguignon met kastanjechampignons en wortel
Published On
Total Time
Julie Stuifbergen

Julie Stuifbergen

Julie is studente Voeding en Diëtetiek en heeft al vanaf jongs af aan een grote interesse in voeding. Julie houdt erg van koken en probeert daarom ook graag nieuwe dingen uit in de keuken. Het aller gezelligste vind ze gezamenlijk koken om vervolgens alles samen op te kunnen eten!
Julie Stuifbergen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt