Vega vleesklassieker: paprika-kikkererwten pannenkoeken
Sangeeta Taluja

Vega vleesklassieker: paprika-kikkererwten pannenkoeken

zaterdag 11 augustus 2018
Fan van pannenkoeken én paprika? Dan is dit recept ideaal voor jou! Deze pannenkoeken zijn een gezonde en hartige versie, door het kikkererwtenmeel, de Griekse yoghurt en natuurlijk de rode paprika's. Doe er gegrilde paprika plakken bij en maak er een feestje van!

Ingrediënten
Voor 8-9 pannenkoeken
200 gram kikkererwtenmeel
3 paprika’s
5 el Griekse yoghurt
250 ml lauw water
zout en cayenne peper naar smaak
olie om te bakken + 1 el in het beslag
eventueel rucola


Bereidingswijze
1. Was de paprika’s, snijd ze aan de bovenkant en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak één paprika fijn voor het beslag.
2. Zeef het kikkererwtenmeel en mix dit samen met de Griekse yoghurt, gehakte paprika, zout, peper en 250 ml lauw water. Laat het beslag een half uurtje staan.
3. Maak ronde plakken van twee paprika’s en gril ze.
4. Bak de pannenkoeken met weinig olie op een pan met anti-aanbaklaag.
5. Serveer de pannenkoeken met de gegrilde plakken paprika en eventueel wat rucola.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.