Op dit blog delen we vaak recepten uit kookboeken met jullie. Vandaag is het de beurt aan onze eigen Vegabijbel, geschreven door Isabel Boerdam! Recent schreven wij een review, lees deze hier. Dit superhandige kookboek staat vol met de lekkerste en verrassende vega recepten. Vandaag delen we een recept met pompoen en noten, een topcombinatie. We maken zelf een burger met pecannoten, amandelen en hazelnoten. Een stevige, eiwitrijke burger waar je een flinke work-out op kunt volhouden!
Ingrediënten
voor 4 personen
375 g pompoen, in blokjes
90 g pecannoten
30 g amandelen
30 g hazelnoten
4 tl kurkuma
3 tl paprikapoeder
1 tl gemalen korianderzaad
3 tl gedroogde peterselie
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pompoenblokjes 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Doe de helft van de noten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de pompoen toe en meng goed. Doe het mengsel in een kom.
- Hak de andere helft van de noten grof en voeg toe aan de kom samen met de kurkuma, het paprikapoeder, de koriander en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak met je hand 4 gelijke ballen van het deeg en maak deze plat door met je platte hand zacht op het deeg te duwen tot je een mooie burger hebt. Leg de burgers vervolgens op een plank.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in 8 minuten goudbruin en een beetje krokant. Draai de burgers halverwege de baktijd een keer om zodat beide kanten lekker bruin worden.
Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit de Vegabijbel gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Ik denk dat hier een stap mist, na stap 3.
Hi Remco,
Ik heb het even gecontroleerd in het kookboek, maar dit is het recept.
Waarvan denk jij een stap te missen? Wellicht kan ik je op weg helpen!
Liefs,
Karlijn