...

Vegan pitabroodje met gyros

door | 18 jan 2023 | De Hippe Vegetariër, Lunch, paprika, Recepten, Snel klaar, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Zou je graag willen beginnen met meer plant-based koken? In ‘Young, wild & vegan‘ deelt Steffi haar favoriete vegan recepten met je die je binnen een handomdraai op tafel zet. Dit pitabroodje is één van de vele smaakvolle recepten uit dit kookboek. Volgens Steffi maak je iedereen blij met dit broodje. Lees snel verder!

Ingrediënten
voor 2 personen
2 rode puntpaprika’s, in reepjes
2 pitabroodjes
1 ui, in halve ringen
200 g plantaardige gyros
100 g ijsbergsla
50 g mais uit blik, uitgelekt
50 g plantaardige (cheddar) kaas, geraspt
2 el guacamole
olijfolie
zout en peper

voor de knoflooksaus
1 teentje knoflook, geperst
1/2 citroen, het sap
150 g cashewnoten, geweekt
10 g peterselie, fijngehakt
100 ml water
1 el mosterd
1 el appelazijn

Bereidingswijze
1. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de ui en de puntpaprika 4-5 minuten totdat deze goudbruin kleuren.
2. Bereid ondertussen de gyros en de pitabroodjes volgens de instructies van de verpakking. Snijd de pitabroodjes open.
3. Doe alle ingrediënten voor de knoflooksaus in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Meng de ijsbergsla, het paprikamengsel, de gyros en de mais samen met de knoflooksaus in een kom.
4. Snijd de pitabroodjes open en verdeel het gyrosmengsel over de broodjes, serveer met de guacamole en garneer met de plantaardige kaas.

Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Young, wild & vegan‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

Young, wild & vegan
Bol.com | Libris
Steffi Quisquater
Lannoo
ISBN: 9789401485999
€19,99
Pita met gyros

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan pitabroodje met gyros
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Schep (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt