...

Vegan pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen, rode ui en geroosterde hazelnoten

door | 27 okt 2022 | De Hippe Vegetariër, paddenstoelen, pompoen, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag op het menu: een makkelijk, veganistisch pompoenrisotto recept! Heerlijk om dit weekend te maken of doordeweeks als je iets meer tijd over hebt. Deze pompoenrisotto is een heerlijk, verwarmend gerecht en past perfect bij herfstige dagen.

Ingrediënten
voor 4 personen
300 g Lassie risottorijst
10 blaadjes verse salie
2 rode uien

1 flespompoen
200 g gemengde paddenstoelen
100 g hazelnoten
1,25 l groentebouillon
4 el olijfolie
2 el agavesiroop

2 tl balsamicoazijn
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verwijder de schil en zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de rode uien in ringen, scheur eventuele grote paddenstoelen in kleinere stukken en snijd de salie grof.
3. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met zout en peper en rooster het geheel 20 minuten in de oven.
4. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.
5. Meng de hazelnoten met de agavesiroop en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schud de hazelnoten halverwege de kooktijd een keer om.
6. Verhit ondertussen twee eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg hier Lassie risottorijst aan toe, roerbak de rijstkorrels totdat de korrels glanzen. Voeg ongeveer een soeplepel bouillon toe aan de pan en wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je een nieuwe lepel bouillon aan de risotto toevoegt. Herhaal deze stap totdat de risotto gaar is en de bouillon op is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer tot slot de pompoen door de risotto.
7. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak hier de paddenstoelen in op hoge temperatuur, dit duurt ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut de gesneden salie toe.
8. Voeg opnieuw een eetlepel olijfolie toe aan de pan en roerbak de rode ui op middelhoge temperatuur totdat deze zacht is geworden, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe aan de rode ui, verlaag de temperatuur en laat het geheel nog 2-3 minuten pruttelen.
9. Verdeel de pompoenrisotto over de borden en garneer met gebakken paddenstoelen, rode ui en geroosterde hazelnoten. Geniet van dit makkelijk vegan pompoenrisotto recept!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je andere plantaardige recepten geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan pompoenrisotto met gebakken paddenstoelen, rode ui en geroosterde hazelnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

4 Reacties

  1. Minie

    Wat is deze pompoenrisotto lekker

    Antwoord
  2. Joep Laeven

    advertenties worden steeds talrijker. Op zich geen probleem; maar ….. als ik wil printen en ik krijg eerst 3 x ads krijg te zien wordt ik wat kriegelig

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Joep, onder de recepten staat een printknop. Daarmee zou je het moeten kunnen printen zonder advertentie. Daar kun je zelfs delen verwijderen (bijvoorbeeld introductie) en hem dan uitprinten. Als op deze manier niet lukt laat het dan even weten!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt