Kleurrijk koken doe je met de recepten uit het boek Vegan soul food! Een boek vol met gezonde, simpele en plantaardige recepten. Waarvan wij eerder trouwens een review deelden. Om jullie ervan te overtuigen dat dit boek zeker het lezen waard is, delen wij vandaag een van Jason Tjon Affo zijn recepten: noedels in curry-kokossaus!
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 el zonnebloemolie
1 witte ui, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 stuk verse gember van 3 x 2 cm, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 tomaat, fijngesneden
3 el tomatenpuree
1 el Hindoestaanse massala
250 ml water
1 groentebouillonblokje
1 blik kokosmelk à 400 ml
150 g oesterzwammen, in stukken gescheurd
1 el ketjap manis
2 tl geroosterd sesamzaad
150 g sugar snaps, afgehaald
200 g glasnoedels of noedels naar keuze (ongekookt gewicht)
Bereidingswijze
- Verwarm 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en tomaat toe. Bak al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en de Hindoestaanse massala toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Voeg dan het water, bouillonblokje en de kokosmelk toe. Roer door en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten op middelhoog vuur koken.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen al omscheppend 7 minuten. Voeg dan de ketjap en het sesamzaad toe, roer goed door en zet het vuur uit. Zet apart.
- Breng in een pan water aan de kook en blancheer de sugar snaps 30 seconden.
- Serveer de saus met glasnoedels of noedels naar keuze. Garneer met basilicum, geroosterd sesamzaad, citroensap en naar smaak extra chilipeper.
Tips!
- Lekker met: basilicum – geroosterd sesamzaad – citroensap – rode chilipepers, in ringetjes
- Deze saus is ook heerlijk bij rijst en groenten zoals broccoli
Heb jij noedels met curry-kokossaus gemaakt? Of een ander recept uit het boek Vegan soul food? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
Vegan soul food
Jason Tjon Affo
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016519
Prijs: €22,99
Hoe komt het dat die noedels zo’n leuke felle kleur hebben?
Heb je kleurstof gebruikt of kun je ze zo ergens speciaal kopen?
Hoi Andrea, wat leuk dat je dit vraagt. Je maakt blauwe noedels met het sap van rode kool (laat ze weken of kook ze hierin). Je maakt de blauwe noedels roze door er citroensap overheen te doen. Geen kleurstof dus 🙂 Veel plezier!
Heb de noedels in curry-kokossaus gemaakt van Jason Tjon Affo: gruwelijk lekker. Heb wel rijstnoedels gebruikt (fairtrade) en Garam Masala. Echt een aanrader!
Hi Ad, wat leuk om te horen dat je ook zo enthousiast bent over dit recept van Jason! Wij worden er ook echt blij van 🙂