‘Helaas zal je de vegan Turkse pizza niet snel in het nachtleven voorbij zien komen, maar des te leuker hem dan zelf te maken, toch?’ In het kookboek High protein laat Hannah Vreugdenhil met o.a. veganistische recepten zien dat genoeg eiwit eten hartstikke leuk en lekker kan zijn! Vandaag delen wij haar makkelijke recept voor ‘vegan Turkse pizza’.
Ingrediënten
Voor 1 vegan Turkse pizza
1 tortillawrap
15 g passata
voor de gehaktmix
½ blik gepelde tomaat
½ ui, gesnipperd
100 g vega gehakt
5 g bladpeterselie, fijngesneden
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
zout en peper
Voor de overige toppings
½ tomaat, in plakken
¼ rode ui, in reepjes
30 g komkommer, in plakken
20 g rode kool, in reepjes
Voor de knoflooksaus
1 teentje knoflook, geperst
10 g bieslook, fijngesneden
10 g bosui, in reepjes
50 ml sojayoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Meng alle ingrediënten voor de gehaktmix in een keukenmachine of met de hand in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Leg de wrap op een bakpapiertje en besmeer hem met passata. Laat een klein randje aan de buitenkant vrij. Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bak hem ongeveer 4 minuten in de oven. Let op dat de wrap niet knapperig wordt want deze moet nog gerold worden
3. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom en breng op smaak met zout en peper.
4. Beleg de Turkse pizza met de toppings, rol hem op en schep de knoflooksaus eroverheen. Dit is verantwoord genieten!
Heb jij dit makkelijk vegan recept gemaakt, of een ander plantaardig recept uit High Protein van Hannah Vreugdenhil? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
0 reacties