Nu het zonnetje volop schijnt eten wij het liefste alle avonden buiten. Heerlijk met vrienden of familie uitgebreid tafelen in de tuin of gewoon de barbecue mee naar het park. Vaak wordt er bij barbecue gedacht aan veel vlees en vette sauzen. Maar met barbecueën kan je zo veel meer kanten op. In het boek Vegetarische BBQ vind je 125 originele gerechten voor barbecue en gril. Eén van die originele gerechten is deze tostone van bananen met kaneel-rumslagroom.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 bananen, 1 uur gekoeld in de koelkast
150 gram kristalsuiker
60 gram boter, gesmolten bakolie
250 ml slagroom
3 el poedersuiker
1 el bruine rum
1 el kaneel
2 tl. citroen- of limoenraspsel
plukjes munt, ter garnering
Bereidingswijze
- Doe de slagroom in een gekoelde (metalen) mengkom. Klop hem met een mixer tot zachte pieken; mix eerst op lage snelheid en mix geleidelijk steeds sneller (het opkloppen duurt op deze manier 6-8 minuten). Voeg zodra u zachte pieken hebt de poedersuiker, rum en kaneel toe. Klop de room nog 2 minuten tot hij stijve pieken vormt. Klop niet te lang, anders krijgt u boter.
- Meng kristalsuiker, kaneel en citroenraspsel voor de bananen in een diep bord.
- Verwarm de contactgrill voor. Zet hem als er een thermostaat op zit op de hoogste stand. Zet de lekbak op zijn plaats.
- Pel de bananen en snijd ze dwars in plakjes van 2-3 cm dik. Doop de onder- en bovenkant van de bananenplakjes eerst in de gesmolten boter en vervolgens in het suikermengsel. Schud het teveel eraf.
- Bespuit of bestrijk de grillplaten vlak van tevoren met wat olie. Leg de bananenplakjes op de hete grillplaat. Sluit het deksel en druk dit goed aan. Gril ze 3-5 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Til na 2 minuten grillen het deksel op, bestrijk opnieuw met boter en strooi de rest van het suikermengsel erover.
- Schep de gegrilde bananenplakjes op borden. Schep op elk een flinke dot kaneel-rumslagroom. Garneer dit desgewenst met een plukje munt. Serveer de tostones direct.
Heb jij dit barbecue recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties