Vegetarische Club Sandwich
Isabel Boerdam

Vegetarische Club Sandwich

vrijdag 03 november 2023
Buiten de deur is de jacht op de perfecte vegetarische club sandwich nog steeds geopend. Wij hebben het gouden recept al in handen en speciaal omdat het vandaag 'National Sandwich Day' is, konden wij het niet laten om dit recept met jullie te delen. Met knapperig geroosterde bloemkool, oude kaas en hazelnoten maak je een zalige boterhamstapel! Met dit recept heb je de ultieme veggie Club Sandwich van Oil & Vinegar.

 

Wanneer mag iets een Club Sandwich heten?


De Club Sandwich is ergens in de 19e eeuw in de Verenigde Staten ontstaan, maar waar en wanneer precies, is onzeker. Wellicht werd hij voor het eerst geserveerd in the Union Club in New York, maar er zijn ook bronnen die claimen dat hij is uitgevonden in een gokclub in Saratoga Springs, ook al in New York. De Club Sandwich werd snel populair en was aan het einde van de negentiende eeuw al op menukaarten in de hele Verenigde Staten te vinden. Een Club Sandwich bestaat traditioneel uit drie, soms vier, sneetjes licht geroosterd brood, meestal casino-, toast-, of maisbrood. Hiertussen zitten twee lagen beleg: vlees (of vis, of vega) en sla (of een andere groente). Brood en beleg moeten absoluut vers zijn, en als het brood niet geroosterd is mag het echt geen Club Sandwich heten! De sandwich wordt diagonaal doorgesneden, soms zelfs tweemaal, zodat het twee of vier driehoekige broodjes worden. Die worden met prikkers bij elkaar gehouden en geserveerd met friet of chips.

 

Ingrediënten


¼ kleine bloemkool
2 el citroen olijfolie
1 grote tomaat
¼ komkommer
2 el geroosterde hazelnoten
3 dikgesneden plakken witbrood
3 el bak & braad olijfolie
6 pomodori aromatizzati
50 g rucola
2 plakken oude kaas
3 el club sandwich sauce
peper en zout

 

Bereidingswijze  1. Verwarm een oven voor op 180 °c. Snijd de bloemkool in plakken en besprenkel met in totaal 2 eetlepels citroen olijfolie, peper en zout. Leg op een ovenschaal met bakpapier en bak 15 minuten in de oven (180 °c). Snijd tomaat en komkommer in schijfjes. Hak de hazelnoten grof. Rooster de sneetjes brood in een grillpan met een eetlepel bak & braad olijfolie per snee. Laat deze iets afkoelen voordat je de sandwich gaat maken.

  2. Begin met 25 g rucola op een broodsnee en leg daar de komkommerplakken op. Leg daar de oude kaas op en besmeer die met een eetlepel club sandwich sauce. Plaats de tweede broodsnee daarop en begin weer met rucola. Leg daar de tomatenschijfjes en pomodori aromatizzati op en besmeer die met een eetlepel club sandwich sauce. Leg dan de geroosterde bloemkool erop en smeer daar weer een eetlepel club sandwich sauce over. Strooi de gehakte hazelnoten hierover en voeg peper en zout toe naar smaak. Leg de derde en laatste broodsnee bovenop. Snijd de sandwich in tweeën en hou bij elkaar met een prikker.


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.