Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag bloemkool in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!
Ingrediënten
Voor 2 personen
150 gram spaghetti
400 gram bloemkoolroosjes
4 tomaten
150 gram zongedroogde tomaten
100 gram kappertjes
2 teentjes knoflook
1 rode peper
100 gram zwarte olijven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de bloemkool met een scheut olijfolie, zout en peper in een kom, verdeel over een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten in de oven tot gaar en goudbruin.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking circa 12 minuten.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de zongedroogde tomaten en kappertjes heel fijn (kan eventueel ook met een blender).
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in reepjes. Hak de knoflookteentjes fijn.
- Verhit olie in een wok en roerbak de knoflook en rode peper 2 minuten.
- Voeg de tomaten, zongedroogde tomaten en kappertjes toe en roerbak mee 5 minuten.
- Giet de spaghetti af, voeg toe aan de wok en meng.
- Zodra de bloemkool klaar is, verdeel dan de spaghetti over de borden, verdeel de geroosterde bloemkoolroosjes erover en maak af met zwarte olijven.
PS. Meer weten over bloemkool? Kijk dan op Van Eigen Bodem. Daar vind je informatie en heerlijke recepten met bloemkool!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties