Jackfruit stoofpot
Jackfruit stoofvlees is een supergoede plantaardige versie van het traditionele stoofpot recept, waarin jackfruit wordt gebruikt als vleesvervanger. Jackfruit, een tropische vrucht afkomstig uit Zuid-Azië, heeft een unieke, vezelachtige structuur die verrassend veel lijkt op gestoofd vlees wanneer het wordt gekookt. In dit artikel lees je meer over jackfruit. Door de neutrale smaak van jackfruit neemt het gemakkelijk de smaken op van de kruiden en specerijen waarmee het wordt bereid, waardoor het ideaal is voor stoofgerechten.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor dit gerecht
Hoe maak je dit jackfruit stoofvlees
Stap 1
Snijd de aardappelen in frites van 1 cm dik of gebruik een frietsnijder. Was de frites in koud water en laat 30 minuten staan.
Stap 2
Verwijder de harde stukken van de jackfruit en trek de jackfruit uit elkaar met twee vorken totdat er draadjes ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verhit wat olijfolie in een braadpan op middelhoge vuur en fruit de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg dan de wortel en de jackfruit toe en bak deze 4 minuten mee.
Stap 4
Blus de jackfruit, wortel en ui af met het abdijbier. Voeg de paddenstoelenbouillon, tomatenpuree, ketjap manis, foelie en laurierblad toe en roer goed door. Laat 10 minuten pruttelen op lage temperatuur.
Stap 5
Giet de frites af en droog ze met een theedoek.
Stap 6
Verwarm de olie in een frituurpan tot 180 °C en bak de frites voor 8-10 minuten totdat ze mooi goudgeel en knapperig zijn. Breng de frites op smaak met zout.
Stap 7
Verdeel de Vlaamse frites over de borden. Verwijder het laurierblad en de foelie uit de abdijstoof van jackfruit en schep de stoof over de frites. Serveer direct aan tafel.
Heb jij dit recept voor Vlaamse frites met jackfruit stoofvlees gemaakt?
Verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter!
Ben je op zoek naar meer culturele gerechten? Neem dan eens een kijkje in dit artikel met vijf toppers van een recepten!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Een frietje is lekkerder als je ze eerst eens voorbakt op 140° een vijftal minuutjes en dan een tweede keer kort op 170° C. Verder moet je frietjes niet spoelen, voor de knapperigheid. Smakelijk!
11:35 19 januari 2024Hi Jelle, Dankjewel voor deze tip! Liefs, Karlijn
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.