...

Wraps met quinoa, biet, appel en geitenkaas

door | 21 apr 2014 | avocado, Recepten, rode biet, spinazie, Wraps

Print Friendly, PDF & Email

Beslist het meest populaire recept uit het nieuwe kookboek van The Green Kitchen. Een perfect zomers recept en ideaal voor de picknick. Een vrolijke, frisse en rijkgevulde wrap met smeuïge geitenkaas, rode biet, avocado, rozijnen, quinoa en walnoten. Jawel, jummie!

Wat heb je nodig?
Voor de wraps:
4 grote wraps
150 gram quinoa
1 theelepel venkelzaad
½ sinaasappel, sap en rasp
75 gram rozijnen
100 gram walnoten, grofgehakt
1 avocado
2 groene appels
grote hand spinaziebladeren

Voor de rode bietenspread:
4 gekookte rode bieten
150 gram zachte geitenkaas
zout en peper


Hoe maak je deze vrolijke wraps?
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing maar met toevoeging van de venkelzaadjes aan het kookwater en laat afkoelen. Schil de groene appels, rasp ze en snij de avocado in plakjes. Maak dan de rode bietenspread: doe de rode bieten samen met de geitenkaas in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de rasp en het sap van de sinaasappel toe aan de gekookte quinoa en meng met de rozijnen en de walnoten. Maak dan de wraps: schep 3 eetlepels rode bietenspread in het midden van iedere wrap en smeer uit, leg hierop een klein handje spinaziebladeren, schep daarop enkele eetlepels van de quinoa-vulling en beleg met appelrasp en plakjes avocado. Vouw de boven- en de onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap van links naar rechts op met de vulling in het midden. Zet vast met een prikker of een touwtje en snij doormidden. Je bent klaar om te serveren (of mee te nemen naar het park)!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Summary
recipe image
Recipe Name
Wraps met quinoa, biet, appel en geitenkaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt