Beslist het meest populaire recept uit het nieuwe kookboek van The Green Kitchen. Een perfect zomers recept en ideaal voor de picknick. Een vrolijke, frisse en rijkgevulde wrap met smeuïge geitenkaas, rode biet, avocado, rozijnen, quinoa en walnoten. Jawel, jummie!
Wat heb je nodig?
Voor de wraps:
4 grote wraps
150 gram quinoa
1 theelepel venkelzaad
½ sinaasappel, sap en rasp
75 gram rozijnen
100 gram walnoten, grofgehakt
1 avocado
2 groene appels
grote hand spinaziebladeren
Voor de rode bietenspread:
4 gekookte rode bieten
150 gram zachte geitenkaas
zout en peper
Hoe maak je deze vrolijke wraps?
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing maar met toevoeging van de venkelzaadjes aan het kookwater en laat afkoelen. Schil de groene appels, rasp ze en snij de avocado in plakjes. Maak dan de rode bietenspread: doe de rode bieten samen met de geitenkaas in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de rasp en het sap van de sinaasappel toe aan de gekookte quinoa en meng met de rozijnen en de walnoten. Maak dan de wraps: schep 3 eetlepels rode bietenspread in het midden van iedere wrap en smeer uit, leg hierop een klein handje spinaziebladeren, schep daarop enkele eetlepels van de quinoa-vulling en beleg met appelrasp en plakjes avocado. Vouw de boven- en de onderkant van de wrap naar binnen en rol de hele wrap van links naar rechts op met de vulling in het midden. Zet vast met een prikker of een touwtje en snij doormidden. Je bent klaar om te serveren (of mee te nemen naar het park)!
Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.
0 reacties