...

Zelf pindasaus maken met 4 ingrediënten

door | 9 jul 2019 | Barbecue, Borrel, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Het barbecueseizoen is van start en dat betekent dat wij ieder moment aangrijpen om de kolen aan te steken en de lekkerste groentecreaties maken! Tijdens het BBQ seizoen mag deze klassieker niet ontbreken: pindasaus. Lekker over een vegetarisch spiesje, maar ook om stokbrood in te dippen. Zelf pindasaus maken is eigenlijk heel makkelijk en snel. Probeer het zelf!

Ingrediënten
voor 4 personen
5 el pindakaas
250 ml water
3 el ketjap manis
1 el sambal

Bereidingswijze

  1. Meng in een steelpan de pindakaas, ketjap manis en sambal en roer alles goed door elkaar.
  2. Voeg het water toe, roer nogmaals door en verhit de pan op en lage temperatuur.
  3. Laat de pindasaus langzaam opwarmen en roer af en toe door met een garde om klontjes te voorkomen.
  4. Haal de pindasaus, wanneer deze warm is van het vuur en serveer in een mooi kommetje met je favoriete spiesjes of als dip met stokbrood. Smakelijk!

TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!

Wat is jouw favoriete barbecuesaus? Heb jij dit recept voor pindasaus gemaakt? Vertel ons jouw favoriete saus of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf pindasaus maken met 4 ingrediënten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 153 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

26 Reacties

  1. M Le S

    Heb de sateh saus gemaakt met half-om-half water en magere melk. Moest wel wat lemoensap en suiker toe moeten voegen i.v.m wat teveel aan lombok Bij de gado-gado. Foto kan ik niet uploaden.

    Antwoord
  2. Braspenning

    Pinda saus was super lekker

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Braspen,

      Wat goed om te horen! Hopelijk zal je hem nog vaak bereiden.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  3. Andy van Damme

    koolzuurhoudend water erbij ipv kraanwater, maakt de saus wat luchtiger

    Antwoord
  4. Femke

    Leuk recept alleen is hij heel dun, of ligt dat aan mij

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Femke

      Het klopt dat deze wat dunner is dan we zijn gewend vanuit de supermarkt, maar vers maken is wel veel leuker toch?

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  5. Daantje

    Net begonnen met de bbq en vergeten pindasaus te kopen!
    Opgelost met dit recept
    Bedankt!!

    Antwoord
  6. Danny Wegner

    Heerlijk recept. Heb al eens geprobeerd zelf saté saus te maken, maar dit ging niet goed. Toen dacht ik, waarom probeer ik het als het me niet lukt, maar niet opgeven is sowieso een eigenschap van mij

    Met dit recept dus heerljjk gelukt. Heb wel erna een tippeltje gemberpoeder erbij gedaan, want ik ben toch een uitprobeerder.

    Dank je wel voor dit lekkere recept. Ga de komende tijd géén saus meer in de winkel halen, hihi.

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Danny,

      Wat leuk om te lezen dat dit recept bij je in de smaak in gevallen! Goed idee ook om een beetje gemberpoeder erbij toe te voegen 🙂 Klinkt erg lekker!

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
  7. Kristel Brouwer

    Pindasaus met 4 ingrediënten is geweldig. Last minute gemaakt en helemaal goed.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hi Kristel, wat leuk om te horen!! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂

      Antwoord
  8. Marc

    Heerlijk 🙂

    Antwoord
  9. DA

    Lekker, maar wel extra pindakaas toegevoegd
    Kocht nooit kant en klaar bahhhhh

    Antwoord
    • Mary

      Hebben er ook nog een geperst knoflookje door gedaan en extra ketjap, maar nee, vonden het niet echt lekker. Sorry

      Antwoord
  10. Eef

    Heb het recept net gemaakt. Heerlijk!!! Makkelijk en snel op tafel. Hoef die kant en klare spul noooooit meer!!!
    Heb alleen een beetje bruine suiker toegevoegd.

    Antwoord
    • Sanne Romp

      Hi Eef, wat leuk om te horen! Fijn dat je het zo lekker vond

      Antwoord
      • Veronica Van Rooij

        Ik heb deze pindasaus al heel vaak gemaakt. We wonen in Noorwegen en daar verkopen ze geen kan en klare pindasaus. Ik gebruik iets meer pindakaas zodat het wat dikker wordt en een flinke theelepel sambal ipv een eetlepel. Maar dat is een kwestie van smaak. Dank voor het delen, super lekker en makkelijk!

        Antwoord
        • Tessa Emmen

          Hi Veronica,

          Fijn, dat je zoveel plezier hebt van ons recept!

          Liefs,
          Tessa

          Antwoord
  11. Jean

    Wat een lekkere pindasaus, zojuist gemaakt voor bij de nasi. Super simpel recept, duidelijke stappen.
    Ik ga nooit meer kant en klare pindasaus kopen.

    Yummmmm

    Antwoord
  12. André

    Al een paar keer gemaakt voor bij de Gado Gado
    Heerlijk!!

    Antwoord
    • Sien van Tol

      Wat fijn, leuk om te horen André!

      Antwoord
  13. teun

    nice heb pittig goede pindasaus gemaakt thanks

    Antwoord
  14. Miranda

    Net bij gebrek aan pindasaus deze gemaakt, echt hartstikke lekker wij kopen voortaan geen kant en klare pindasaus meer.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Miranda, wat leuk om te horen dat dit recept goed is bevallen 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt