Het barbecueseizoen is van start en dat betekent dat wij ieder moment aangrijpen om de kolen aan te steken en de lekkerste groentecreaties maken! Tijdens het BBQ seizoen mag deze klassieker niet ontbreken: pindasaus. Lekker over een vegetarisch spiesje, maar ook om stokbrood in te dippen. Zelf pindasaus maken is eigenlijk heel makkelijk en snel. Probeer het zelf!
Ingrediënten
voor 4 personen
5 el pindakaas
250 ml water
3 el ketjap manis
1 el sambal
Bereidingswijze
- Meng in een steelpan de pindakaas, ketjap manis en sambal en roer alles goed door elkaar.
- Voeg het water toe, roer nogmaals door en verhit de pan op en lage temperatuur.
- Laat de pindasaus langzaam opwarmen en roer af en toe door met een garde om klontjes te voorkomen.
- Haal de pindasaus, wanneer deze warm is van het vuur en serveer in een mooi kommetje met je favoriete spiesjes of als dip met stokbrood. Smakelijk!
TIP! Ben je geïnteresseerd in het Keto dieet? Misschien is het Keto Revolutie all-in-one pakket wel iets voor jou!
Wat is jouw favoriete barbecuesaus? Heb jij dit recept voor pindasaus gemaakt? Vertel ons jouw favoriete saus of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Heb de sateh saus gemaakt met half-om-half water en magere melk. Moest wel wat lemoensap en suiker toe moeten voegen i.v.m wat teveel aan lombok Bij de gado-gado. Foto kan ik niet uploaden.
Pinda saus was super lekker
Hi Braspen,
Wat goed om te horen! Hopelijk zal je hem nog vaak bereiden.
Liefs,
Karlijn
koolzuurhoudend water erbij ipv kraanwater, maakt de saus wat luchtiger
Hi Andy,
Bedankt voor deze tip!
Liefs, Karlijn
Leuk recept alleen is hij heel dun, of ligt dat aan mij
Hi Femke
Het klopt dat deze wat dunner is dan we zijn gewend vanuit de supermarkt, maar vers maken is wel veel leuker toch?
Liefs,
Karlijn
Net begonnen met de bbq en vergeten pindasaus te kopen!
Opgelost met dit recept
Bedankt!!
Wat fijn! 🙂
Heerlijk recept. Heb al eens geprobeerd zelf saté saus te maken, maar dit ging niet goed. Toen dacht ik, waarom probeer ik het als het me niet lukt, maar niet opgeven is sowieso een eigenschap van mij
Met dit recept dus heerljjk gelukt. Heb wel erna een tippeltje gemberpoeder erbij gedaan, want ik ben toch een uitprobeerder.
Dank je wel voor dit lekkere recept. Ga de komende tijd géén saus meer in de winkel halen, hihi.
Hi Danny,
Wat leuk om te lezen dat dit recept bij je in de smaak in gevallen! Goed idee ook om een beetje gemberpoeder erbij toe te voegen 🙂 Klinkt erg lekker!
Groetjes,
Daniëlle
Pindasaus met 4 ingrediënten is geweldig. Last minute gemaakt en helemaal goed.
Hi Kristel, wat leuk om te horen!! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Heerlijk 🙂
Lekker, maar wel extra pindakaas toegevoegd
Kocht nooit kant en klaar bahhhhh
Hebben er ook nog een geperst knoflookje door gedaan en extra ketjap, maar nee, vonden het niet echt lekker. Sorry
Heb het recept net gemaakt. Heerlijk!!! Makkelijk en snel op tafel. Hoef die kant en klare spul noooooit meer!!!
Heb alleen een beetje bruine suiker toegevoegd.
Hi Eef, wat leuk om te horen! Fijn dat je het zo lekker vond
Ik heb deze pindasaus al heel vaak gemaakt. We wonen in Noorwegen en daar verkopen ze geen kan en klare pindasaus. Ik gebruik iets meer pindakaas zodat het wat dikker wordt en een flinke theelepel sambal ipv een eetlepel. Maar dat is een kwestie van smaak. Dank voor het delen, super lekker en makkelijk!
Hi Veronica,
Fijn, dat je zoveel plezier hebt van ons recept!
Liefs,
Tessa
Wat een lekkere pindasaus, zojuist gemaakt voor bij de nasi. Super simpel recept, duidelijke stappen.
Ik ga nooit meer kant en klare pindasaus kopen.
Yummmmm
Al een paar keer gemaakt voor bij de Gado Gado
Heerlijk!!
Wat fijn, leuk om te horen André!
nice heb pittig goede pindasaus gemaakt thanks
Net bij gebrek aan pindasaus deze gemaakt, echt hartstikke lekker wij kopen voortaan geen kant en klare pindasaus meer.
Hoi Miranda, wat leuk om te horen dat dit recept goed is bevallen 🙂