Nu we veel binnen moeten blijven, kunnen we onze tijd maar het beste waardevol besteden. Daarom delen wij de deze week op De Hippe Vegetariër elke dag een quarantaine comfort food recept! En wat past er beter bij het druilerige herfstweer dan comfort food, om onder een dekentje of bij kaarslicht te eten. Dus ga lekker de keuken in, ontdek nieuwe recepten en #staypositive! Vandaag op het menu: zwarte pasta met witte truffelsaus en spinazie!
Deze bijzondere pasta is eens wat anders dan een standaard pasta bolognese! Schenk alvast een drankje voor jezelf in en verwen jezelf met deze heerlijke pasta. #staypositive
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g Linguine al Nero di seppia
400 g spinazie
1 flinke el White Truffle Sauce
een scheut Marc-de-champagne azijn
Ter garnering
extra vierge olijfolie met witte truffel
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
- Kook als eerste de Linguine al Nero di seppia in 6-8 minuten gaar en giet het af.
- Roerbak daarna de spinazie en blus die op het einde af met een scheut Marc-de-champagne-azijn.
- Meng vervolgens een flinke eetlepel White Truffle Sauce door de pasta.
- Leg de spinazie in een diep bord, dresseer daar de pasta overheen en garneer me geraspte Parmezaanse kaas.
- Maak het gerecht af met nog wat extra vierge olijfolie met witte truffel. Eet smakelijk!
Geniet van dit quarantaine comfort food en stay positive! #staypositive
Heb jij dit #staypositive recept gemaakt? Of een ander recept uit de reeks? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
Hai, ziet er lekker uit, maar ik voeg me even af jullie dat precies zien? Zwarte pasta is pasta die zwart wordt gemaakt van de inkt van inktvissen; is dat nog steeds vegetarisch?
Hi Jeroen,
Het is inderdaad een lastige kwestie. Omdat je de inkt gebruikt, en niet het diertje zelf, zien wij dit als een vegetarisch gerecht. Voor veganisten zouden wij het niet aanraden om dit te eten, al maakt iedereen die keuze natuurlijk zelf. Goed dat je erover begint, ben jij het met deze uitleg eens, of zie je het anders?
Liefs, Jitske
De zwarte pasta is niet vegetarisch maar van inktvis gemaakt, of heb ik het mis?
Sorry, vraag was al gesteld.
Hi Marjolein, de pasta is gemaakt van de inkt van de inktvis. De pasta is daarom gewoon helemaal vegetarisch 🙂
Beste Lauren,
Leuk recept!
Wat hierbij misschien nog wel handig is om te vermelden, is dat de “Linguine al Nero di seppia” pasta haar zwarte kleur krijgt door het gebruik van inktvis inkt. Deze wordt jammer genoeg alleen niet diervriendelijk verkregen en wordt bij ons thuis dus ook niet als vegetarisch ingrediënt beschouwd.
Wij zullen het recept dus uit proberen met een andere pasta.
Hi Solvei, bedankt dat je dit eventjes vermeld. Wist je dat er ook zwarte pasta’s zijn die worden gemaakt van zwarte (soja)bonen? Lijkt mij een goed alternatief 😀 Ik wens je heel veel kookplezier!