...

5 goede gewoonten om mee te starten in 2021

door | 4 jan 2021 | Gezondheid, Ontspanning, Sport, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Bij een goed jaar horen natuurlijk wat goede voornemens. Heb jij al een lijst met dingen die je graag in 2021 zou willen veranderen? Of heb je bepaalde dingen die je wat meer zou gaan willen doen? Wij hebben een aantal gewoontes waarvan we denken dat het voor iedereen wel goed is om het eens uit te proberen. Dus voeg deze maar toe aan je lijstje!

1. Leg die telefoon eens wat vaker weg
Kijk jij vaak op je telefoon? Misschien tijdens een avondje met een vriendin, tijdens het ontbijt of bij het avondeten? Het is iets wat we allemaal wel eens doen en vaak uit gewoonte. Maar hoe belangrijk is dat ene berichtje op Whatsapp of op Instagram nou? Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar wat vaker die telefoon aan de kant leggen is nooit verkeerd. Zeker in de avond is het verstandig om je telefoon wat eerder aan de kant te leggen. Dat zorgt er ook nog eens voor dat je beter zult slapen. Zeg maar dag tegen die slapeloze nachten!

2. Probeer wat vaker vegetarisch/veganistisch te eten
Wat vaker vegetarisch of veganistisch eten is niet alleen gezond en duurzaam, maar het kan ook een hele leuke uitdaging zijn. Doe het met je gezin, vriendengroep of huisgenoten. Kies een dag (of meerdere dagen) uit in de week waarop je plantaardig of vegetarisch kookt. En je zult zien: het is makkelijker dan je denkt! Vaak ontdek je op deze manier hele lekkere nieuwe gerechten en leer je wat creatiever omgaan met ingrediënten.

3. Begin je dag met een wandeling of sport
Veel van ons werken momenteel veel thuis. Zet jij nu je wekker, poets je je tanden en stap je meteen achter je laptop? Probeer eens om wat eerder je wekker te zetten en stap de deur uit. Maak een lekkere wandeling of doe een (korte) workout. Dat zorgt ervoor dat je fris aan je dag begint en het is goed voor je concentratie. Je maakt je lijf in ieder geval heel erg blij als je in de ochtend meteen wat daglicht ziet en lekker beweegt. Het is natuurlijk nog leuker om dit samen met een vriendin of je partner te doen!

4. Meer tijd voor jezelf 
Altijd bezig zijn met werk en veel thuis zitten kost meer energie dan je denkt. Dus pak wat vaker een moment voor jezelf. Dat kan soms lastig zijn, maar hoeft niet perse veel tijd te kosten. Als je weinig tijd hebt, kun je een korte meditatie doen van ongeveer 15 minuten (en dit kan zelfs nog korter). Heb je wat meer tijd? Maak een wandeling, doe yoga, pak een boek, ga knutselen of bak een taart. Er zijn heel erg veel manieren om even tot rust te komen, dus ga vooral op zoek naar een manier die voor jou werkt!

5. Doe iets leuks voor een ander
Het is altijd leuk om iets te ontvangen van iemand. En dat hoeft niet meteen iets groots te zijn. Een kaartje is echt al heel erg leuk! Maar je kunt natuurlijk ook koekjes, taarten of borrelhapjes maken en rondbrengen bij vrienden of familie. Of stel een leuk pakketje samen in een thema. Maak een thee pakketje met een leuke theemok, verse thee, een tijdschrift en chocolade. En zo kun je in ieder thema wel wat leuks maken. En het kan ook al heel erg leuk zijn om een afhaalkoffie bij iemand langs te brengen die een drukke dag heeft. Een kleine moeite, maar een groot gebaar!

Heb jij een van deze dingen gedaan? Of heb je zelf een leuk idee? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
5 goede gewoonten om mee te starten in 2021
Article Name
5 goede gewoonten om mee te starten in 2021
Description
Bij een goed jaar horen natuurlijk wat goede voornemens. Heb jij al een lijst met dingen die je graag in 2021 zou willen veranderen?
Author
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt