...

5 tips voor de ideale voorraadkast

door | 31 mrt 2020 | Gezondheid, Ontspanning

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens deze gekke periode hopen we jullie te helpen met leuke binnenhuisactiviteiten, tips and tricks om deze periode door te komen en natuurlijk recepten. Aangezien de lente al een tijdje is begonnen, vonden wij het hoog tijd voor een lenteschoonmaak. Vandaag geven wij jullie 5 tips om eindelijk eens die voorraadkast aan kant te maken!

1. De grote schoonmaak
Stap 1 voor het verkrijgen van een ideale indeling van voorraadkast is de grote schoonmaak. Haal alle producten uit de kast en maak de plankjes schoon met een sopje.

2. Koop (dezelfde) bakken of manden om je producten in te doen
Voor een goed georganiseerde kast zijn bakken of manden essentieel. Je zult zien dat je hierdoor veel makkelijker een product terug kunt vinden. Dit wordt nog makkelijker wanneer je de bakken of manden labelt. Maak bijvoorbeeld aparte bakken voor ontbijtproducten, snacks, bakproducten, pasta, etc. Laat je hiervoor inspireren door de inhoud van je voorraadkast.

3. Maak een geschikte indeling
Houd bij het maken van een geschikte indeling altijd FIFO in gedachte: First in, first out. Welke producten gebruik jij het vaakst en welke juist maar zelden? Producten die je dagelijks gebruikt, zet je op planken waar je makkelijk naar grijpt. Je zet ze dan vooraan op ooghoogte of iets daaronder. Producten die je niet zo vaak gebruikt, kun je meer naar achteren zetten.

4. Houdbaarheid
Sommige producten kunnen niet samen bewaard worden. Een voorbeeld daarvan is uien en aardappels. Wanneer je deze samen bewaart, zullen de uien door het vocht uit de aardappels een stuk sneller bederven. Daarnaast is het verstandig om je groentemandje te ontzien van de rotte appels. Beschadigd fruit steekt namelijk ander fruit aan. Daarnaast verspreiden bananen, appels, peren en perziken een gas (ethyleen) als ze rijpen. Dit versnelt de rijping van ander fruit, daarom is het verstandig om ook deze apart te bewaren.

5. Voorkom voedselverspilling
Check voor het boodschappen doen eens je perfect ingedeelde voorraadkast. Wellicht ligt er wel iets wat bijna over de datum gaat of vind je ingrediënten die je mooi voor je receptje van vanavond kunt gebruiken. Zo voorkom je niet alleen voedselverspilling, maar ben je ook nog eens lief voor je portemonnee.

Vond je deze tips nuttig? Of heb je er zelf nog een paar? Laat het ons en je medelezers weten in de reacties, op Facebook of Instagram!

 

Summary
5 tips voor de ideale voorraadkast
Article Name
5 tips voor de ideale voorraadkast
Description
Aangezien we tijd zat hebben om thuis door te brengen, delen wij vandaag 5 tips om eindelijk eens die voorraadkast aan kant te maken!
Author
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt