...

5 tips voor een goede start van het nieuwe jaar!

door | 5 jan 2023 | Adv, De Hippe Vegetariër, Feestdagen, Gezondheid, Rubriek, Tip van de maand, Voedingssupplementen

Print Friendly, PDF & Email

Happy new year! 2023 is van start en dat betekent tijd voor een goede start. ‘Nieuw jaar, nieuwe kansen’ wordt er vaak door velen geroepen, maar hoe pak je dit nu goed aan? Vandaag delen wij 5 tips, zodat jij ook met een vliegende start kunt beginnen! Benieuwd? Lees snel verder.

1. Take your vitamins
Het feestdagenseizoen ligt dan wel achter ons, maar eigenlijk betekent dit dat de winter nog moet beginnen. Tijdens de wintermaanden is het extra belangrijk om onze weerstand te ondersteunen. Helemaal in deze tijden waarbij er veel van het immuunsysteem wordt gevraagd. Met een multivitamine krijg je belangrijke nutriënten zoals vitamine C en D binnen. Wij gebruiken hiervoor de multivitaminen Elke Dag van Vitals. Elke Dag is er voor verschillende mensen en leeftijden. Heb jij moeite met het slikken van supplementen, geen probleem! Elke Dag vitamines zijn ook in capsules of in poedervorm beschikbaar. Elke dag multivitamines zijn er voor elk soort leeftijdsgroep, dus zowel voor kinderen, moeders of ouderen. Ben jij benieuwd welke multivitamine bij jou past? Neem dan een kijkje bij Vitals en beslis welke Elke Dag multivitamine jou een goede start van het jaar geeft!

2. Gembershots
Tegenwoordig worden we helemaal doodgegooid met gembershots. Wat eigenlijk niet zo gek is wanneer je kijkt naar de gezondheidsvoordelen van gember. Zo zorgt gember dat je verkoudheidsklachten minder worden (perfect voor deze tijd van het jaar!) en helpt het bijvoorbeeld misselijkheid tegengaan. Perfect als jij nog een kater hebt van jouw nieuwjaarsfeestje dus! Naast nog veel meer gezondheidsvoordelen, is het tegenwoordig erg makkelijk om gembershots te kopen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten? Er zijn veel merken op de markt die gembershots verkopen met een laag percentage aan gember. Je wilt natuurlijk eigenlijk een zo hoog mogelijke hoeveelheid gember in jouw kleine shot. Aan de gembershots van G’nger worden geen suikers toegevoegd en deze hebben een hoog concentraat pure gember. Wij zijn fan!

3. Ruim je leven op
Een opgeruimd leven, is een opgeruimd hoofd. Wij merken dat wanneer wij ons leven op orde hebben we meer kunnen genieten van alles om ons heen. Denk hierbij niet alleen aan een grote schoonmaak in je huis, maar ga bijvoorbeeld ook eens door je kledingkasten heen. Welke kleding draag je echt niet meer? Is dit erg veel? Organiseer dan eens een kledingruil met vriendinnen. Zo heb je ook gelijk weer een leuke activiteit gepland. Ook kun je eens kijken naar je mailbox of je computer. Door dit op te ruimen kun jij elke keer rustig van start met je werk of vrijetijdsdingen. Kortom: breng je leven op orde en krijg rust in je hoofd!

4. Ga bewegen
De kans is zeer aanwezig dat er bij jou op je lijstje staat dat je dit jaar meer wilt sporten. De sportscholen lopen in de eerste paar maanden van het jaar altijd over met mensen en misschien zie jij dit niet zo zitten. Toch zijn er meer mogelijkheden om te bewegen, want bewegen maakt een mens immers gelukkig. Wandelen, fietsen, hardlopen, alles kan natuurlijk. Maar kijk ook eens naar sporten die nu worden gedaan in de tijd van het jaar. Zoals de vele schaatsbanen die nog open zijn. Dit brengt ons niet alleen in een winterse stemmig, maar door de gezellige sfeer en leuke lichtjes worden we ook nog eens helemaal vrolijk.

5. Leer jezelf nieuwe gewoontes aan
Eigenlijk gaan goede voornemens om niks meer dan jezelf gewoontes aanleren. Zie het dus dit jaar niet als een voornemen, maar iets wat je structureel wilt veranderen waardoor het een gewoonte wordt. Maak kleine stapjes en leer jezelf elke dag weer iets nieuws aan. Dit kun je zelf zo gek maken natuurlijk, zolang het maar realistisch blijft. Dus stap ‘s ochtends direct uit bed en maak je bed op. Dit kan al een hele goede gewoonte zijn om door de dag heen productief te blijven. Je hebt namelijk direct na het opstaan al een taak verricht. Houd vooral in je achterhoofd, af en toe even genieten van tijd voor jezelf is niet erg! Wees niet te streng en houd het leuk voor jezelf.

Heb jij nog tips voor een goede start van het nieuwe jaar? Laat jouw tip achter in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
5 tips voor een goede start van het nieuwe jaar!
Article Name
5 tips voor een goede start van het nieuwe jaar!
Description
Happy new year! Dit keer delen wij 5 tips, zodat jij het nieuwe jaar met een vliegende start kunt beginnen! Benieuwd? Lees snel verder.
Author
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

Latest posts by Karlijn Swaen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt