7 natuurlijke remedies bij verkoudheid
3 (60%) 2 vote[s]

Het is weer de tijd van het jaar: iedereen om je heen zit te snotteren. Wil je dit jaar de verkoudheid overslaan of tegengaan op een natuurlijke manier? Wij zetten zeven natuurlijke remedies tegen verkoudheid op een rijtje!

  1. Taugé in je thee

De laatste trend uit Azië: taugé in je thee. Wist je dat je van taugé thee kunt zetten die helpt tegen verkoudheid? Het is een perfect middel om van verkoudheid, griep en keelpijn af te komen. De gezonde vitamines (waaronder vitamine C) van de taugé trekken na het zetten van de thee in het hete water. Laat de taugéthee 5-10 minuten trekken zodat alle voedingsstoffen goed worden opgenomen.

  1. Gember thee

Het is al jaren mijn verkoudheidsremedie: gemberthee. Inmiddels drink ik dagelijks een aantal kopjes gemberthee (niet meer dan 2-3 per dag). Gember werkt namelijk als een natuurlijke pijnstiller, dat goed werkt tegen een geïrriteerde keel. Ook versterkt het je immuunsysteem. Twee in één dus! Schil de gember, snijd deze in plakjes en giet hier heet water overheen. Laat 5 minuten trekken en drink de thee terwijl deze nog warm is.

  1. Biet it!

Wist je dat het sap van rode bieten je beschermt tegen verkoudheid? Bieten bevatten namelijk veel voedingsstoffen waaronder vitamine C, B6 en ijzer. Ze helpen om ontstekingen in het lichaam te bestrijden. Je kunt bietensap goed mengen in een sapje of smoothie. Drink dagelijks een half glas bietensap wanneer je een verkoudheid voelt opkomen, tot deze over is.

  1. Knoflook

Eet knoflook in het beginstadium van je verkoudheid. Dit voorkomt namelijk dat deze doorbreekt, de knoflook kan dan de ziektekiemen nog doden. Dit komt door de alicine in knoflook, een stof die infecties blokkeert. Voeg knoflook toe aan je gerechten! Bak de knoflook kort om de gezonde effecten hun werk te laten doen in je lijf.

  1. Thee met tijm

Tijm bevat antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschapen. Dit maakt tijm goed voor je luchtwegen, tegen hoesten en verkoudheid. Tijm werd door de Grieken en Romeinen al gebruikt door zijn geneeskundige werking tegen longziekten en griepverschijnselen. Wist je trouwens dat veel hoestdranken gemaakt zijn van tijm? Een minder heftige variant van hoestdrank kun je zelf maken. Laat tijmtakjes trekken in kokend water en maak er thee van. Voeg wel voor de smaak een schijfje citroen of sinaasappel toe.

  1. Drink up!

Net als eigenlijk op elke doodnormale dag, is het verstandig om voldoende water te drinken. Met een verkoudheid is het drinken van water nog belangrijker. Door dit te doen hydrateer je je lichaam waardoor overtollig slijm afgevoerd kan worden. Thee of water met komkommer of een schijfje citroen mag natuurlijk ook. Laat tijdens je verkoudheid de koffie en alcohol ook even links staan, deze onttrekken juist weer vocht uit je lichaam.

  1. Zink

Eet voedsel dat rijk is aan zink. Zink kan namelijk de duur van de verkoudheid verminderen. Zink wordt niet opgeslagen in het lichaam, waardoor je het uit voedsel moet halen. Etenswaren die rijk zijn aan zink zijn onder andere: spinazie, noten, pompoenpitten, pure chocolade, champignons en bonen.

Had jij al van deze natuurlijke remedies tegen verkoudheid gehoord? Of heb jij een andere tip tegen verkoudheid? Laat ons dat in een reactie weten via de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
7 natuurlijke remedies bij verkoudheid
Article Name
7 natuurlijke remedies bij verkoudheid
Description
Het is weer de tijd van het jaar wanneer het lijkt of iedereen last krijgt van een verkoudheid. Wil je dit jaar de verkoudheid overslaan of tegen gaan op een natuurlijke manier? Wij zetten 7 natuurlijke remedies tegen verkoudheid op een rijtje!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!