Print Friendly, PDF & Email

Je kent ze wel, de schattige kleine tomaatjes, komkommertjes en paprikaatjes. Deze snackgroenten zijn ideaal voor een gezonde snack als je trek hebt, in plaats van de ongezonde snacks die soms o zo verleidelijk zijn. En we hebben genoeg verschillende soorten snackgroenten van eigen bodem, die speciaal gekweekt worden (ze zijn dus niet ‘gewoon’ te vroeg geplukt). Maar waarom zou je deze snackgroenten eten? Wat kun je ermee maken? En… hoe groeien ze eigenlijk? Je leest het hier!

Gezonde snacks binnen handbereik
Als we zin hebben om te snacken, is de verleiding groot om naar iets ongezonds te grijpen. We maken het onszelf natuurlijk extra moeilijk als we ook nog eens die chips en koekjes binnen handbereik hebben liggen. Zorg er dus voor dat je altijd snackgroenten in plaats van de ongezonde snacks in huis hebt! Zo maak je het voor jezelf makkelijker om iets gezonds te snoepen, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

Hoe eet je ze?
Snackgroenten kun je natuurlijk zo meteen rauw uit het bakje eten, maar je kunt er nog veel meer mee! Gebruik ze als borrel met een dipsausje, doe ze door de pastasaus, in een ovenschotel of op een pizza. Of vul bijvoorbeeld de snackpaprika met een speciale vulling! In dit filmpje hieronder zie je hoe de snackpaprika groeit én geven we je twee receptjes!

Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

 

Goede stoffen
Veel snackgroenten zitten boordevol vitamine C. Snacktomaatjes bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C en bètacaroteen, dat je lichaam helpt veroudering tegen te gaan. Een snackkomkommer bevat veel voedingsvezels die helpen andere belangrijke voedingsstoffen goed op te nemen. Snackpaprika’s zijn op hun beurt ook rijk aan vitamine C, belangrijk voor je afweersysteem!

Niet te wassen
Wist je dat je snackgroenten niet hoeft te wassen? Ze worden namelijk schoon geteeld. Schil ze ook vooral niet, want onder de schil zitten de meeste voedingsstoffen. Geen moeite dus!

Zoete smaak
Snackgroenten hebben vaak een zoetere smaak dan hun grote broer. De verschillende kleuren van de tomaatjes verschillen ook in zoetheid. De gele tomaatjes zijn bijvoorbeeld het zoetst. Een goed alternatief voor zoetigheden als snoep!

Weinig zaadjes
Snackpaprika’s bevatten bijna geen zaadjes. Daarom zijn ze in tegenstelling tot grote paprika’s, veel makkelijker om meteen uit de hand op te eten. Ideaal als je on the go bent en geen tijd hebt gehad eerst je grote paprika te schoon te maken en te snijden.

We eten te weinig groenten
We eten met z’n allen veel te weinig groenten. We horen 250 gram groente per dag te eten, maar slechts 5% van de Nederlanders krijgt dat binnen. We eten maar ongeveer de helft, 131 gram groenten per dag. Veel te weinig dus! Het blijkt dat de meeste Nederlanders alleen in de avond groenten eten. Een mooie manier om meer groenten te eten, is tussendoor snoepen van snackgroenten. Niet alleen ‘s avonds dus!

Makkelijk voor kinderen
Volwassenen eten al te weinig groenten, laat staan kinderen. Maar 1% van de kinderen tussen de 7 en 18 jaar komt aan de 250 gram groenten per dag. Snackgroenten zijn ideaal voor kinderen: ze zijn klein, zoet en gezond!

Eet jij vaak snackgroenten? Wat eet je het liefst? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Bron
https://www.verseoogst.nl/producten/snackgroente
https://www.vaneigenbodem.nl/producten/snackgroente
https://www.coop.nl/over-coop/snackgroenten

Summary
8 redenen om snackgroenten te eten
Article Name
8 redenen om snackgroenten te eten
Description
Snackgroenten zijn de ideale manier om aan je dagelijke portie groenten te komen! Maar hoe groeien snackgroenten eigenlijk en wat kan je ermee maken?
Author