Print Friendly, PDF & Email

In de winter, zeker na de heftige feestdagen, liggen ziekte en verkoudheid op de loer. Het is kouder en donkerder, dus ons lichaam moet harden werken om de weerstand op peil te houden. Daarom is het in de winter extra belangrijk om te letten op de juiste vitaminen. Hier lees je welke dat zijn en hoe je die binnen krijgt!

Vitamine A
Vitamine A is een weerstandsvitamine, die tevens goed is voor de ogen en de huid. Je vindt deze vitamine het meeste in: groene kiwi, mandarijn, sinaasappel, spruitjes, groene kool, winterpeen en boerenkool.

Vitamine B2
Vitamine B2 is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, want hij speelt een belangrijke rol bij het vrijmaken van energie uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Je vindt vitamine B2 in: groene kiwi, peer, sinaasappel, mandarijn, boerenkool, groene kool en zuurkool.

Vitamine B6
Vitamine B6 is een weerstandsvitamine, belangrijk voor de stofwisseling en de opbouw en afbraak van aminozuren (oftewel bouwstenen van je lichaam). Je vindt deze vitamine in: groene kiwi, peer, mandarijn, sinaasappel, pastinaak, boerenkool, spruitjes, groene kool en zuurkool.

Vitamine C
Vitamine C is in de eerste plaats belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden en bloedvaten. Je vindt vitamine C in groene- en gele kiwi, mandarijn, sinaasappel, boerenkool, spruitjes, groene kool, koolraap en zuurkool.

Fit de winter door!
Deze tip is onderdeel van het WINTERFIT-platform van Zespri. Dit is een initiatief om Nederland fit de winter door te helpen in samenwerking met zes bekende food & health experts en natuurlijk de groene kiwi die ideaal is voor je dagelijkse vitamine C en om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Het WINTERFIT-platform kan gratis en door iedereen bezocht worden tot en met 28 februari 2017. Aanmelden kan via het WINTERFIT-event op Facebook. Na aanmelding ontvang je iedere dag een winterfit-tip via Facebook om jou samen met het hele gezin fit de winter door te helpen. Doe ook mee!

Heb jij in de winter moeite met je weerstand? Eet jij dan ook extra veel van deze groenten en fruit of slik je supplementen? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het met ons in een reactie onder dit artikel, of via Facebook, Instagram of Twitter.

Summary
Deze vitamines helpen jou de winter door!
Article Name
Deze vitamines helpen jou de winter door!