Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf natuurlijke schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij mogen drie van deze home made schoonheidsreceptjes met jullie delen!

Gezichtsscrub met banaan, amandelmeel en kokosmelk
Een snelle blik op dit recept doet je vermoeden dat je iets lekkers gaat bakken – maar nee, dit is voor je gezicht. Bananen zijn rijk aan kalium en vitamine A, B en E, die het vasthouden van vocht bevorderen, de huid egaliseren en beschermen tegen vrije radicalen. Amandelmeel is een heerlijke natuurlijke peeling, die voorzichtig dode huidcellen wegveegt en je gezicht laat glanzen. De voedende kokosmelk is een ideale toevoeging aan deze scrub: het heeft alle voordelen van kokosolie, maar het is niet afsluiten zoals de olietegenhanger. Dit betekent dat het niet je poriën afsluit, maar je huid laat ademen. Kokosmelk is ook een geweldige make-upremover!

Wat heb je nodig voor 1 portie gezichtsscrub?

  • ½ rijpe banaan, gepureerd
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el kokosmelk

Hoe maak je de gezichtsscrub?

  1. Meng alle ingrediënten tot een pasta.
  2. Scrub er het gezicht mee, was het af zodra het gezicht is gereinigd.

Houdbaarheid
Éenmalig gebruik.

Nuttige tip
Je kunt kokosmelk vervangen door gewone melk of yoghurt

Meer van dit soort tips?
Kijk je ernaar uit om je eigen superhydraterende, antiverouderings-, zwaartekracht trotserende gezichtsserum samen te stellen? Je vindt de beste doe-het-zelf-recepten voor je gezicht, lichaam en haar in het boek Clean Beauty of op de site www.cleanbeautyco.com. En de deze maand online op De Hippe Vegetariër!

Clean Beauty: maak je eigen natuurlijke schoonheidsproducten
Dominika Minarovic en Elsie Rutterford
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN 9789046822425
Prijs 14,99

Heb jij deze natuurlijke gezichtsscrub gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Recipe Name
Clean Beauty: Bananenbrood gezichtsscrub
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)