Clean Beauty: Havermout hydratatiemiddel
Anne Bolten

Clean Beauty: Havermout hydratatiemiddel

dinsdag 08 augustus 2017
Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf natuurlijke schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij mogen drie van deze home made schoonheidsreceptjes met jullie delen!

Havermout als ultiem hydratatiemiddel
Naast het feit dat je er een voedzaam ontbijt van kunt maken, heeft havermout veel gunstige eigenschappen voor de huid. Havermout staat erom bekend dat het een ontstekingsremmer is. Het wordt daarom veel gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, omdat het kalmeert en roodheid vermindert. Het bevat gezonde vetten die de huid goed hydrateren. Daarnaast bevat het polysachariden, moleculen die heel handig gelatineachtig worden zodra ze gemengd worden met water en een beschermende laag over de huid leggen. Dit is een perfect hydratatiemiddel dat jeuk en irritatie verzacht. We hebben havermout met kokosolie gemengd. Kokosolie is een ultrazachte vochtinbrenger die de huid van voeding voorziet zonder dat deze vervolgens opvlamt. Tot slot is er lavendel toegevoegd om te helpen ontspannen en ieder ongemak van huid of geest te verlichten.

Wat heb je nodig voor 100 gram havermout hydratatiemiddel?

  • 90 gram havermout

  • 10 gram kokosolie

  • 5 druppels etherische lavendelolie


Hoe maak je dit natuurlijke hydratatiemiddel?

  1. Maal de havermout in een blender of een koffiemolen in een paar minuten tot meel.

  2. Verwarm de olie zachtjes au bain-marie. Voeg de etherische lavendelolie toe en roer goed door.

  3. Meng de oliën en de havermout.

  4. Voeg een handvol toe aan een bad dat volloopt en roer het door zodat het gelijkmatig wordt verdeeld.


Houdbaarheid
Genoeg voor ongeveer vijf keer; bewaar maximaal drie maanden luchtdicht afgesloten.

Nuttige tip
Dit klinkt misschien een beetje raar, maar je moet het ons maar niet aanrekenen… Als je zin hebt in een beetje scrubben, laat dan het fijnmalen zitten en laat de havermout heel. Doe alle ingrediënten in een panty en maak een knoop aan de bovenkant. Gebruik het als scrubmiddel terwijl je in bad zit.

Meer van dit soort tips?
Kijk je ernaar uit om je eigen superhydraterende, antiverouderings-, zwaartekracht trotserende gezichtsserum samen te stellen? Je vindt de beste doe-het-zelf-recepten voor je gezicht, lichaam en haar in het boek Clean Beauty of op de site www.cleanbeautyco.com. En de deze maand online op De Hippe Vegetariër!

Clean Beauty: maak je eigen natuurlijke schoonheidsproducten
Dominika Minarovic en Elsie Rutterford
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN 9789046822425
Prijs 14,99

Heb jij deze natuurlijke gezichtsscrub gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.