Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Ben jij je bewust van de producten die je op je gezicht smeert? Veel (dure) schoonheidsproducten bevatten schadelijke stoffen die slecht zijn voor je huid en voor het milieu. In het boek Clean Beauty beschrijven Dominika Minarovic en Elsie Rutterford hoe je zelf natuurlijke schoonheidsproducten kunt maken bomvol goede vitaminen en mineralen. Wij mogen drie van deze home made schoonheidsreceptjes met jullie delen!

100% natuurlijke rose lipgloss
Tijd om de lippen te tuiten! Wonderolie is dik en glimmend, de perfecte aanvulling op de traditionele boter- en wasbasis van natuurlijke lipproducten. Veel grote merken gebruiken een twijfelachtig mengsel van kunstmatige kleurstoffen en lood in hun lipstick en lipgloss, hetgeen allemaal gevaarlijk dicht bij onze mond zit. Mica is een natuurlijke kleurstof, een 100 procent niet-bestraald mineraalpoeder dat een lichte, parelachtige ondertoon heeft. Het komt in vele kleuren. Een felle frambozenroze kleur is onze favoriet voor een fruitige lipgloss. Je kunt deze op smaak brengen met een etherische olie of het zo laten.

Wat heb je nodig voor 10 ml natuurlijke lipgloss?

  • 3 gram bijenwas
  • 3 gram sheaboter
  • 3 ml wonderolie
  • 1 gram roze mica

Hoe maak je deze natuurlijke lipgloss?

  1. Smelt de bijenwas en sheaboter au bain-marie.
  2. Meng er voorzichtig de wonderolie en mica door.
  3. Het mengsel koelt snel af, dus schep het direct over in een potje.
  4. Als het vast wordt, kun je het weer au bain-marie smelten.

Houdbaarheid
Zes maanden mits luchtdicht afgesloten. Minder als je je vingers gebruikt om het aan te brengen.

Meer van dit soort tips?
Kijk je ernaar uit om je eigen superhydraterende, antiverouderings-, zwaartekracht trotserende gezichtsserum samen te stellen? Je vindt de beste doe-het-zelf-recepten voor je gezicht, lichaam en haar in het boek Clean Beauty of op de site www.cleanbeautyco.com. En de deze maand online op De Hippe Vegetariër!

Clean Beauty: maak je eigen natuurlijke schoonheidsproducten
Dominika Minarovic en Elsie Rutterford
Uitgever: Nieuw Amsterdam
ISBN 9789046822425
Prijs 14,99

Heb jij deze natuurlijke lipgloss gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Recipe Name
Clean Beauty: Hopeloos romantische lipgloss
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time