Print Friendly, PDF & Email

Wist je dat voedingssupplementen ook van invloed zijn op de psychologische functie? Van een aantal vitaminen is bekend dat ze goed zijn voor de gemoedstoestand. Bijvoorbeeld vitamine B1, B3, B5, B12, folaat (foliumzuur) en vitamine C. Naast vitaminen zijn er ook kruiden die bijdragen aan een positieve gemoedstoestand. Als jij je de komende wintermaanden lekkerder in je vel wilt zitten, moet je vooral even verder lezen!

Saffraan
Saffraan is een kruid dat goed is voor je gemoedstoestand! Saffraan is een heerlijke smaakmaker en bovenal een bijzonder ingrediënt om de mooiste gele kleur aan je gerechten te geven. De oranjerode sliertjes worden ook wel het ‘rode goud’ genoemd. Het is namelijk het duurste specerij ter wereld! Vitals vertelde ons dat het naast een smaakmaker, ook een voedingssupplement is. Het is namelijk heel goed voor je gemoedstoestand!

Eeuwenoud
Saffraan bestaat uit de gedroogde stampers en stijlen van de saffraankrokus. Saffraan wordt door de geur, kleur en smaak al meer dan 4000 (!) jaar gebruikt in de keukens van verschillende landen. Ook door de gezonde eigenschappen wordt het al eeuwen gebruikt. Saffraan heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand! De specerij bevat de stofjes crocine, crocetine en safranal.

Saffraan
Als je niet dagelijks saffraan in je eten gebruikt – wat heel begrijpelijk is – maar wel het gezondheidsvoordeel wilt, kun je supplementen met saffraan gebruiken. Vitals heeft een speciaal supplement met saffraanextract met voldoende werkzame stoffenDoordat saffraan zo duur is, zijn er ook veel varianten van veel mindere kwaliteit op de markt. Het is echter belangrijk voor de smaak en gezonde werking dat het van goede kwaliteit is. Daarom gebruikt Vitals ook alleen saffraan van een producent uit Spanje, waarbij het extract echt 100% uit saffraan bestaat. Deze producent heeft de wetenschappelijke onderbouwing van haar producten zeer hoog in het vaandel staan. Het extract Affron® wordt dan ook gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, zoals in een recente studie bij gezonde volwassenen waarbij het effect van suppletie met Affron® op de gemoedstoestand werd gemeten. Voor een positief effect op de gemoedstoestand blijkt in veel gevallen een dagdosering van 28 mg Affron® (één capsule) al voldoende te zijn.

WINACTIE
Wij mogen 5 x dit voedingssupplement weggeven! Wil jij kans maken? Vertel dan ons in een reactie op de website, Facebook of Instagram waarom jij behoefte hebt aan dit voedingssupplement! Niet gewonnen, of meteen kopen? Met de actiecode DHV10% krijg je 10% korting op het hele assortiment, die je één keer kunt gebruiken. De code is geldig tot 31-07-2019!

Gebruik jij supplementen? Waarom en welke? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van de saffraan door Brent Hofacker. Je downloadt de foto hier.

Bron
https://www.vitals.nl
https://www.orthokennis.nl/artikelen/saffraan-het-rode-goud
https://www.orthofyto.com/nieuws/saffraan/

 

Summary
Wist je dat saffraan een voedingssupplement is?
Article Name
Wist je dat saffraan een voedingssupplement is?
Description
Saffraan wordt naast de geur, kleur en smaak ook al eeuwen veel gebruikt omdat het heel gezond is. Je leest hier waar het goed voor is!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!