Print Friendly, PDF & Email

Amsterdam is een bijzondere sportclub rijker: The Athletic Club. Een Gym & Health Club waar getraind wordt in de puurste vorm, zoals ons lichaam gebouwd is. Geen krachtapparaten of gewichten heffen in onnatuurlijke posities, nee, werken met je lichaam als ultieme machine. Want het dragen van je eigen gewicht is de basis voor de opbouw van kracht en vitaliteit. Klinkt logisch? Zeker weten!

Old School: touwen, ringen en de bok
The Athletic Club heeft een Old School jaren ’20 uitstraling. Terug naar de basis van het sporten betekent terug naar de touwen, de ringen, het wandrek en de bok. Daarbij komen boxballen, enkele cardio-apparaten en boven alles: de vloer. Want het mooie van deze pure vorm van trainen is dat je het in wezen gewoon thuis zou kunnen doen. Dit geeft de club een hele authentieke, minimalistische en klassieke uitstraling. De gelakte donkerhouten vloer, de mooie kluisjes met gouden greepje en de natuurlijke stylisch-ogende wastafels maken het af. Daarbij komt een stukje luxe: gratis parkeerplaatsen, sauna, fijne New Yorkse Kiehls producten en (vegan) superfood shakes na de training die helemaal aansluiten bij de bewuste, gezonde eetwensen van deze tijd.

Aandacht voor ieder lichaam
De missie van The Athletic Club is om van iedereen – ongeacht leeftijd of niveau – zowel lichamelijk als geestelijk een ware atleet te maken. Dat wil zeggen een ultieme verwevenheid tussen lichaam en geest, een goede fysieke techniek en een ontwikkelde spiergroepen. Niet zomaar een spiergroep trainen zodat hij gaat tonen, nee, het lichaam als één beschouwen en zorgen dat het als geheel optimaal en krachtig kan functioneren. Om dit doel te bereiken krijgt eenieder bij The Athletic Club veel persoonlijke aandacht, want ieder lichaam is anders en vraagt om een andere ontwikkeling. Er wordt bij de intake uitgebreid gesproken over je fysieke gezondheid, je eet-, -leef, en –sportpatroon en je korte en lange termijndoelstellingen. Zo kan de Personal Trainer – die een eigen specialiteit heeft en speciaal voor jou wordt uitgezocht – een programma samenstellen dat aansluit op jouw behoeften.

Unieke training met verrassende uitkomsten
In de praktijk levert dit een unieke training op met verrassende uitkomsten. Personal Trainer Chris, acrobaat en danser van oorsprong, liet mij zien hoe ik door het verbeteren van mijn techniek en het stabiliseren en versterken van bepaalde doelgroepen binnen vier weken op mijn handen kon staan en een krachtig ‘core’ kon ontwikkelen zoals ik zelf nooit voor mogelijk had gehouden. En de weg ernaar toe, keihard trainen? Ja en nee. De uitdaging aangaan, lol beleven en ‘spelen’ zoals je dat vroeger deed. Trainen bij The Athletic Club geeft sporten een heel nieuwe dimensie die niets te maken heeft met voor je uit staren terwijl je gewicht naar elkaar toe duwt. Ondersteboven opdrukken, een schouderstand, een handstand tegen de muur. En dat is slechts een van de vele varianten. Want sta jij liever niet op je hoofd? Geen probleem, dan kies je jouw Personal Trainer die via een andere weg hetzelfde effect met jou bereikt: sterk van binnen en van buiten.

Praktische informatie
Zo’n atletisch sportplan op maat, in zo’n weldadige omgeving met een stukje luxe en een persoonlijke service komt natuurlijk met een prijs. Een gemiddeld Membership bij The Athletic Club kost 75 euro per maand. Hierop zijn diverse variaties mogelijk afhankelijk van de duur, de intensiteit en wel of geen Personal Trainer. Wat je ook doet, het is iedere moeite waard om hier eens een kijkje te nemen. De inzichten van de Personal Trainers hebben mij weldegelijk aan het denken gezet over mijn lichaam, hoe ik het gebruik en hoe ik het train. Een stukje bewustzijn dat niemand mij meer afneemt. En of ik nu dagelijks op mijn hoofd ga staan? Dat weet ik nog niet. Maar het is toch stoer om te weten dat zelfs ik dat kan, als ik maar train met de juiste techniek, stabiliteit en kracht. Yes I Can!

The Athletic Club, locaties op Vondelpark & Zuidas, www.athleticclub.nl

Schermafbeelding 2014-02-05 om 23.06.17      Schermafbeelding 2014-02-05 om 23.06.50

Schermafbeelding 2014-02-05 om 23.06.38      IMG_0064

Schermafbeelding 2014-02-05 om 23.07.05      Schermafbeelding 2014-02-05 om 23.07.20      

Summary
The Athletic Club: sporten zoals we gebouwd zijn
Article Name
The Athletic Club: sporten zoals we gebouwd zijn