Print Friendly, PDF & Email

Volgende week start in Amsterdam Het Nieuwe Lopen, een hardloopmethode waarmee (beginnende) hardlopers leren hoe ze blessurevrij en gemotiveerd hun conditie kunnen verbeteren. De cursussen zijn ontwikkeld door ervaren hardlooptrainer Rogier Rümke en speciaal gericht op recreatieve lopers. De cursist leert naast verantwoord hardlopen ook wat er in het lichaam gebeurt tijdens het lopen. Dat helpt het eeuwige blessureleed te voorkomen en, als dat zich onverhoopt toch voordoet, in bijna alle gevallen door te lopen tijdens het genezingsproces.

Meer dan gewoon hardlopen
De cursus is meer dan een gewone hardloopcursus. Het Nieuwe Lopen onderscheidt zich in vele opzichten van wat er via internettrainingen, apps, in hardloopgroepen, atletiekverenigingen en bij fitnesscentra gebeurt. Een deel van de cursus bestaat uit oefeningen om het lichaam speciaal voor hardlopen sterk te maken en uit theorie over hoe het allemaal werkt in je lijf en tussen je oren. Als mensen begrijpen hoe hun lichaam werkt kunnen ze ook beter trainen om echt fit te worden en vooral overbelastingsblessures te voorkomen. Zo weten heel weinig mensen dat bootcamptraining en op kracht gerichte sportschool programma’s bij recreatieve lopers vaak juist overbelasting veroorzaken.

Lopen zonder prestatiegerichtheid
De meeste trainers denken prestatiegericht, maar de overgrote meerderheid van de mensen die willen hardlopen doet dat om fit te worden en te blijven. En omdat het lekker is. Het is voor hen geen levensdoel. Een topsporter of fanatieke amateur zet het sporten op de eerste plaats en past bijvoorbeeld zijn voeding en rust er op aan. Voor een recreatieve loper ligt dat anders. Dat levert een heel andere trainingsbehoefte op dan wat de meeste trainersopleidingen – en dus de loopgroepen waar deze trainers training geven – aanbieden.

Cursus Het Nieuwe Lopen
De cursus begint in de week van 13 januari op verschillende locaties in Amsterdam. De cursus duurt een half jaar en wordt op drie niveaus gegeven.
Een cursusbijeenkomst bestaat uit een boeiend theoriedeel van twintig minuten gevolgd door een buitentraining met oefeningen en gerichte hardlooptraining. Met aandacht voor techniek en individuele begeleiding waar nodig. Afsluitend zijn er ontspanningsoefeningen en is er gelegenheid om vragen te stellen bij een kopje thee en/of sportdrank.

Over trainer Rogier
Rogier Rümke studeerde psychologie met een aantal modules sportpsychologie, heeft therapeutische ervaring en startte in 2002 hardloopschool Team10. Sindsdien heeft hij meer dan 10.000 mensen aan het hardlopen gebracht en leidde bijna honderd trainers op.

Geef je snel op voor Het Nieuwe Lopen!
Website: www.het-nieuwe-lopen.nl
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06-14280886 of 020-6947941

Summary
Het Nieuwe Lopen
Article Name
Het Nieuwe Lopen