Print Friendly, PDF & Email

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Lisanne van de webshop SuperYoga.nl. Zij besloot haar leven drastisch te veranderen, gooide suiker, tarwe en E-nummers eruit, viel 18 kilo af en voelt zich nu fitter dan ooit te voren.

Hoe het begon…
Zit ik dan, met mijn Bobble en zelfgemaakte brownie van rauwe cacaopoeder en amandelmeel. Klinkt dit je bekend in de oren? Zo ja, dan hoor je niet bij een grote groep want voor de meeste Nederlanders is dit onbekend terrein! En een aantal jaren geleden voor mij ook. Nee, je vond mij eerder terug op een terras met een biertje en bitterballetje. Niet dat ik alleen maar alcohol dronk en frituur at, maar mijn standaard lunch bestond toch echt uit de befaamde bammetjes met beleg vol met e-nummers. Ik dacht dat ik over het algemeen best gezond at, maar ik werd steeds zwaarder en voelde me alles behalve energiek. Dat mijn gezondheid niet goed was, was geen geheim meer.

Stapje voor stapje
Elke maand bedacht ik met mijn vriend een manier om af te vallen, niets hielp. Ik sportte al zeker vier keer in de week, ik ben mijn hele leven sportief geweest, hier lag het dus niet aan. Crash diëten, en behoorlijk bekende diëten (die ik niet eens wil noemen) kwamen regelmatig voorbij. Altijd op zoek naar een oplossing. Tot ik anderhalf jaar geleden in contact kwam met een health coach. Zij hielp me door middel van consults en een voedingsplan op weg. Ik snapte er eerlijk gezegd maar weinig van in het begin, bijna alles was nieuw voor mij. Biologisch eten? Natuurwinkel? Rauwe cacaopoeder? Ik heb er een paar maanden over gedaan om te wennen aan mijn nieuwe healthy lifestyle. Ik kwam er in een aantal weken achter dat ik bijna alles weg kon doen uit mijn keukenkastjes en koelkast. Overal zaten e-nummers en geraffineerde suikers in, niets was biologisch. Alles wegdoen dus en een nieuwe voorraad opbouwen. Stapje voor stapje.

De wijze les van Lisanne
De drie grote boosdoeners:
1) Suiker
2) Tarwe
3) E-nummers

Zorg dat je deze mijdt en je merkt onmiddellijk de resultaten. Je voelt je energieker, je kunt helder nadenken en je valt vanzelf af. Omdat ik in al die jaren een flink tekort aan vitaminen en mineralen heb opgebouwd, waren voor mij supplementen essentieel. In feite zijn supplementen voor iedereen een aanrader. Ze vullen je tekorten van vitaminen en mineralen aan, en geloof me, die tekorten hebben veel mensen. Om mijn gezondheid een extra boost te geven, ben ik in die tijd direct begonnen met superfoods. De volgorde die volgens mij de enige werkende is:

1) Gezond eten
2) Supplementen
3) Superfoods

Als je niet clean eet, heeft het weinig zin om je gezondheid of energie te boosten met superfoods of supplementen. Geraffineerde suikers, transvetten en andere boosdoeners beroven je lichaam van vitaminen en mineralen, dat is dus dweilen met de kraan open. Zorg voor een goede basis, neem dagelijks je supplementen in en geef je leven een extra boost met superfoods. Ik was minstens een half jaar verder voordat dit in mijn systeem zat. Ondertussen was ik vanaf het begin van het voedingsplan minder gaan sporten, maximaal drie keer in de week. Ik viel kilo’s af. Omdat ik merkte dat mijn stresslevel omlaag moest, ben ik één keer in de week aan yoga gaan doen. In deze periode was mijn gezondheid nog niet zoals het moest zijn. Na een consult bij een tweede health coach heb ik besloten gluten te mijden. Dit hielp enorm. Wil je weten of je allergisch bent voor gluten? Je kunt hiervoor een test laten doen, maar je kunt jezelf alvast helpen door de gluten vijf dagen lang volledig te vermijden. Eet de zesde dag gluten. Als je hiervan last krijgt, dan weet je dat ook jij gevoelig hiervoor bent.

SuperYoga.nl
Omdat mijn vriend en ik ons vol enthousiasme in dit avontuur hebben gestort, bouwden we een enorme passie op. Vanaf het begin hebben we ons in zoveel mogelijk onderwerpen verdiept: hoe werkt je lichaam? Waaruit bestaat onze dagelijkse voeding? Waarom biologisch eten? Wel of geen vlees? Hoe zit het met bestrijdingsmiddelen? Ga zo maar door. Hieruit werd www.superyoga.nl geboren. Een webshop gericht op yoga producten, superfoods, eiwitten en met een omgeving waar iedereen lekkere gezonden recepten kan vinden. We hebben een assortiment samengesteld van de beste merken uit Europa en de VS. De superfoods en eiwitten komen van biologische grond en zijn puur natuur, zonder E-nummers en overige toevoegingen.

En de toekomst
Ondertussen ben ik bij mijn streefgewicht in de buurt gekomen en voel ik mij super energiek! De weegschaal geeft -18 kilo aan, ik ben teruggegaan naar kledingmaat s of m en ik verwacht over een half jaar klaar te zijn met afvallen. Ook is het heerlijk dat mijn huid enorm is opgeknapt en dat mijn nagels sterk zijn geworden. Natuurlijk krijg je af en toe vragen: mag je dat wel eten? Eet je geeneens taart? Maar je bent nu toch dun, hoezo eet je dan nog steeds gezond? Iedereen gaat hier op een eigen manier mee om, ik merk dat kort vriendelijk uitleggen de meeste acceptatie verdient. De meeste mensen zien gelukkig hoe positief ik ben veranderd, en heb ik kunnen overtuigen om ook gezonder door het leven te gaan! Wil je ook gezonder door het leven? Hanteer de 80-20% regel, zorg dat 80% van wat je eet en drinkt clean is, de overige 20% mag je de teugels wat meer laten vieren. Het leven moet immers ook leuk blijven!

Kom je eens langs op SuperYoga.nl?

Door Lisanne van SuperYoga.nl

Ben jij ook een foodie met een inspirerend verhaal? Heb jij een grote verandering doorgemaakt op het gebied van voeding, sport en gezondheid? Of een bijzondere kijk hierop? Laat het mij weten en misschien ben jij als volgende aan het woord in deze rubriek!

Summary
Inspirerende Foodie: Lisanne van SuperYoga
Article Name
Inspirerende Foodie: Lisanne van SuperYoga