Print Friendly, PDF & Email

Nu mijn blog steeds groter begint te worden ontmoet ik steeds vaker bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding, sport en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze mensen een plek geven op mijn blog, ik wil al deze verhalen in het zonnetje zetten en de inspiratie delen. Deze week aan het woord: Noortje Randag van NOOR workouts en blog. Alles over haar passie voor sport en gezonde voeding, haar topsportavontuur in Brazilië en haar zoektocht naar een healthy lifestyle.

Hoe het allemaal begon…
Ik denk dat ik van jongs af aan al een bovengemiddelde interesse heb ik gezonde voeding en sport. In mijn jongere jaren heb ik veel aan topsport gedaan en daarbij kreeg ik al vroeg te maken met gezond eten. In mijn studententijd ben ik ontploft… om daarna mager door het leven te gaan en nu anno 2014 eindelijk in balans qua body & mind. Niet dik, niet dun maar getraind, sterk en fit. Heerlijk gevoel. Daarnaast ben ik na 10 jaar fanatiek peuken wegpaffen gestopt. Alleen in het weekend met een glas wijn wil ik er nog eens eentje aansteken, maar daar blijft het dan ook bij.

Hockey en Brazilië
Doordat ik het afgelopen jaar weer veel met sport te maken kreeg heb ik gemerkt hoe belangrijk goed eten is. Ik heb namelijk mijn oude passie hockey weer opgepakt. Toen ik twee weken oud was ben ik geadopteerd uit Brazilië. Dit feit heeft mij de mogelijkheid gegeven om voor het Braziliaanse hockey elftal te mogen uitkomen dat op weg is naar de Olympische Spelen van Rio in 2016. Wauw, wat is dit een ervaring! Zo stond ik afgelopen jaar ineens op de mini Olympische Spelen van Zuid Amerika en met 41 graden in Rio op het enige waterveld dat Brazilië rijk is te trainen. Helaas kampt de Braziliaanse hockeybond met ongeregeldheden en geldproblemen. En is de communicatie slecht, zeg maar gerust: die is er niet. Ik heb geen flauw idee wat de huidige plannen zijn en wat de status is. Heel zonde dat er voor dit team geen goed plan, begeleiding en geld is om echt beter te worden… Maar als het zover komt: ik ga ervoor! Meer hierover op mijn blog.

Sport en voeding
Om tot goede prestaties te komen op het hockeyveld heb je kracht nodig. Dit ontbrak doordat ik hiervoor veel aan duurloop heb gedaan en mijn snelste marathon van Nice naar Cannes in 3.13.33 heb gelopen. Hoe minder lichaamsgewicht hoe beter, maar voor hockey op topniveau konden er wel weer wat kilo’tjes bij. Ik ben hiervoor op een gezonde manier drie kilo aangekomen met veel aandacht voor spiermassa. Hoe? Beter eten, mijn favoriet NOTENPASTA dagelijks toegevoegd aan mijn eetpatroon, gezonde en goede vetten, veel avocado’s, noten, gedroogd fruit, groente, water, geen kant- en- klaar pakjes, kokoswater, pure chocolade en regelmatig een van mijn gezonde homemade baksels. Dit in combinatie met sporten is voor mij mijn healthy lifestyle.
Iemand die mij in deze periode enorm geholpen heeft is Michiel Verschuur. Met zijn personal training heeft hij mij begeleid om echt fysiek meer kracht te ontwikkelen door heel specifiek en gericht te trainen. Dit betekende acht weken lang, twee keer per week aan de ‘heavy weights’. Zo cool! Een manier van trainen die volledig nieuw was voor mij, maar zo overtuigend dankzij Michiel zijn professionaliteit en kennis. Hij heeft zijn hele mooie eigen praktijk aan het sarphatipark in Amsterdam: Physicum. Ik kan hem je echt aanraden bij het behalen van jouw eigen doelen!

NOOR workout en blog
Mijn hockeytrip naar Brazilië, naar mijn roots heeft mij geïnspireerd om mijn hart te gaan volgen en met mijn passies Sport & Food wat te doen.

  1. Ik ben mijn eigen blog gestart: noortjerandag.com en actief geworden op social media. Je kan mij nu volgen op Facebook en Instagram. Hier deel ik mijn recepten, workouts en hoop ik jou te inspireren.
  1. Ik ben zelfstandig aan de slag gegaan en startte mijn eigen bedrijfje NOOR met workout trainingen. Momenteel geef ik 10 uur aan fysieke workouts per week: NOOR’s personaltraining, NOOR’s focustraining, NOOR’s workout en NOOR’s workout op kantoor.

Het is grappig dat mensen door social media ineens zeggen: “He, ik wist niet dat jij zo gezond en met eten bezig bent!” Ineens ben je best zichtbaar, maar het bereik van social media vind ik interessant. Instagram accounts van sporties en foodies inspireren mij en volg ik dagelijks. Social media verslaafd? Ja, misschien wel een beetje. Maar ook doe je via social media ontzettend veel contacten op! Zo heb ik in korte tijd veel verschillende mensen ontmoet met allemaal een gemeenschappelijke deler: een passie voor Food & Sport. Gewoon gaaf!!

NOOR’s toekomst
Ik wil graag mensen enthousiasmeren om meer te gaan sporten en bewuster te gaan eten. Het is de laatste tijd erg actueel wat een fit lichaam en gezonde geest voor positieve effecten hebben. Toch schiet het er bij de meeste mensen vaak bij in door een gebrek aan tijd of motivatie. Hierin wil ik hulp bieden. Door mijn ervaring in de sport heb ik gemerkt dat men echt wel wil, maar dat je het voor de recreatiesporter zo makkelijk en prettig mogelijk moet maken. Ik streef er dan ook naar om kwaliteitstrainingen te leveren en praktische voedingstips mee te geven voor een betaalbare prijs. Helemaal om maat en afgestemd op ieders wensen. Prive of in een groep, sochtends of savonds, het kan allemaal bij NOOR.

Wil jij een keer met mij mee trainen in Amsterdam? We kunnen samen kijken naar een trainingsplan dat het beste bij jou persoonlijkheid en doel past. Of doe gewoon een keer een proeflesje mee om te kijken of het wat voor jou is.

En mijn persoonlijke sportdoel? Ik wil in 2015 graag weer aan een groot sportevenement mee doen… Ja, de Ironman (de halve dan) van Barcelona lijkt me wel wat. Keep you posted op www.noortjerandag.com!

Stay fit, strong and focussed.

NOOR

Ben jij ook een foodie met een inspirerend verhaal? Heb jij een grote verandering doorgemaakt op het gebied van voeding, sport en gezondheid? Of een bijzondere kijk hierop? Laat het mij weten en misschien ben jij als volgende aan het woord in deze rubriek!

Summary
Inspirerende Foodie: Noortje Randag
Article Name
Inspirerende Foodie: Noortje Randag